A.S.V. Taste

A.S.V. Taste is met zo’n 550 leden de grootste studentenvereniging van Enschede. De vereniging is gehuisvest in haar eigen sociëteit in het hartje van Enschede: Sociëteit Antigoon. A.S.V. Taste kent daarnaast elf verenigingshuizen, waar leden (gemengd en ongemengd) bij elkaar wonen.

Leden van A.S.V. Taste zijn zowel binnen als buiten de vereniging actief in het studentenleven. Binnen de vereniging is hier veel ruimte voor. Zo vorm je in je eerste jaar een jaarclub: een groepje van 8-12 mannen of vrouwen met wie je op dinsdag samen eet en mee borrelt. In je eerste jaar word je gevraagd om mee te borrelen bij een dispuut, om het jaar erop misschien gevraagd te worden als nieuw lid. Een dispuut bestaat vaak uit ongeveer 20 actieve leden en nog veel meer oud-leden. Alle leden uit het dispuut zijn van hetzelfde geslacht, maar komen uit verschillen jaargangen. Daarom wordt een dispuut ook wel een verticaal genoemd. Iedere donderdagavond komen alle kroegdisputen op sociëteit Antigoon om te borrelen. Ieder dispuut geeft zijn eigen invulling aan deze avond. Naast de vaste donderdagavonden op de sociëteit, borrelen disputen ook op een andere dagen bij verschillende (externe) locaties. 

Ook is er de mogelijkheid om plaats te nemen in één van de ongeveer dertig commissies die A.S.V. Taste rijk is: zo kun je bijvoorbeeld een zeilweekend organiseren, de verjaardagsweek van de vereniging (de Dies) of de orde houden op kroegavonden! Kortom: veel mogelijkheden om meer uit je studententijd te halen! Wij zeggen altijd: ga je studeren of word je student?