C.S.V. Alpha

C.S.V. Alpha is opgericht in 1980 en is dé christelijke gezelligheidsvereniging waar gezelligheid en christelijke vorming gecombineerd worden tot één unieke studentenvereniging in Enschede!

Alpha heeft 110 leden. De grondslag van Alpha is “de boodschap van de Bijbel als richtsnoer voor het leven”. Als je lid wordt kan je kiezen of je deze grondslag onderschrijft of respecteert. We staan hiermee niet alleen open voor christenen, maar ook voor iedereen die respect heeft voor het christelijk geloof. Met deze grondslag blijft het christelijk karakter van Alpha gewaarborgd, maar is Alpha tegelijkertijd voor allerlei soorten mensen een geschikte vereniging.

Vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. De vriendschap komt naar voren in de omgang van de leden onderling, de vriendschappen die daarbij ontstaan en de betrokkenheid bij elkaar en bij de vereniging. Het gaat hier ook om vriendschappen buiten de vereniging, bijvoorbeeld binnen onze broeder- en zusterverenigingen.

De vereniging kent een grote actieve kern, die zorgt voor een bruisend en gevarieerd verenigingsleven, waarbij vorming en gezelligheid hand in hand gaan. Iedere twee weken zijn er bijbelkringen over uiteenlopende thema’s en er worden regelmatig thema-avonden georganiseerd. Ook swingende sing-in’s vind je bij Alpha! Daarnaast is er ook een hele hoop gezelligheid bij de wekelijkse sociëteitsavond, leuke feesten, gala’s, relaxte weekenden en de jaarlijkse zeilweek. Er is dus iedere week genoeg te beleven!

De krachtige combinatie van gezellige vorming en vormende gezelligheid is de sleutel tot een onvergetelijke studententijd en vrienden voor het leven!