C.S.V. Alpha


C.S.V. Alpha is opgericht in 1980 en is dé christelijke gezelligheidsvereniging waar gezelligheid en christelijke vorming gecombineerd worden tot één unieke studentenvereniging in Enschede! 

De vereniging kent een grote actieve kern, die zorgt voor een bruisend en gevarieerd verenigingsleven, waarbij vorming en gezelligheid hand in hand gaan. Iedere twee weken zijn er bijbelkringen over uiteenlopende thema’s en er worden regelmatig thema-avonden georganiseerd. Daarnaast is er ook een hele hoop gezelligheid bij de wekelijkse sociëteitsavond, leuke feesten, gala’s, relaxte weekenden, de jaarlijkse zeilweek, en om het jaar zelfs een skireis. Er is dus iedere week genoeg te beleven!

Bij Alpha vind je leden met allerlei verschillende achtergronden, van reformatorisch tot pinkstergemeente, van katholiek tot helemaal geen kerkelijke achtergrond, van mensen die actief met het geloof bezig zijn tot mensen die juist zoekende zijn. Die diversiteit zorgt ervoor dat veel verschillende mensen zich thuis voelen bij C.S.V. Alpha en dat er altijd aanleiding is tot een goede discussie.