Gemengde huizen

Hieronder zijn de gemengde huizen te zien die vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

Drakensteijn

Hallo toekomstige student,

Wij zijn de bewoners van ‘Villa Drakensteijn’, een gemengd huis in het centrum van Enschede! Ons grote witte hoekhuis wordt bewoond door 5 mannen en 4 vrouwen, waardoor er altijd iets te beleven is als je thuiskomt. We zijn een actief studentenhuis dat houdt van ongedwongen gezelligheid in ons kleine maar zeer gezellige stadje Enschede.

We zijn allemaal actief in het studentenleven, ieder op zijn eigen manier. We staan middenin het studentenleven omdat iedereen is aangesloten bij een studentenvereniging, sportvereniging en/of dispuut. Maar maandagavond is voor ons de vaste avond om samen met elkaar te zijn. Deze avond is bedoeld om met zijn allen te eten en te borrelen of samen tot rust te komen tussen de tentamens door met een filmpje op de bank. We zoeken vaak de gezelligheid op binnen huis, door samen (slechte) series te kijken zoals Lang leve de liefde of De Bachelor.

Overdag zijn we te vinden op de universiteit of op Saxion in Enschede en/of Deventer. Naast de vele feestjes moet er ook gestudeerd worden, hier zal dan ook altijd de ruimte voor zijn. Wat doen wij nog meer? Ieder jaar gaan we twee weekendjes weg.. met actief én met oud-huisgenoten. De spontane activiteiten zijn typerend voor ons huis, zo zitten we in de zomer graag in onze grote tuin met de BBQ aan of gaan we naar het Volkspark. Het komt dan ook vaak voor dat we spontane dingen met andere studentenhuizen ondernemen.

We hopen dat je nu toch wel een beetje nieuwsgierig bent geworden naar ons en ons gezellige studentenhuis! Tot snel!

Draken ‘Vo

Villa Brandhoudt

Beste nieuwe bewoners van Enschede,

Wij, van Villa Brandhoudt, zijn op zoek naar een nieuwe huisgenoot! Zoals de naam al doet vermoeden, is ons pand vrijstaand, en hebben we dus geen last van klagende buren. Het huis zit op koprolafstand van het station en in drie minuten fietsen sta je op de kroeg met een biertje in je hand of in de schoolbanken van het Saxion. De campus is een kleine tien minuutjes fietsen, dus de ligging is ideaal voor de student die zijn of haar sociale leven in de stad heeft.


We zijn een huis met veel activiteiten, maar ook veel ruimte om je eigen ding te doen. We hebben elke eerste maandag van de maand huisavond, waarop we een activiteit plannen en daarna een borreltje doen of een filmpje kijken. Ook hebben we door het jaar activiteiten met het huis, zoals een kerstdiner, sinterklaas, huisweekend en oude lullen weekend waarbij we met veel oud-bewoners weer even doen alsof we eerstejaars zijn. Verder zijn er in het weekend bijna altijd wel mensen thuis en in voor gezelligheid, en eten we doordeweeks ook meestal samen waarna we chillen op de bank in de woonkamer. Iedereen is actief op zijn eigen manier, bij een studenten- of sportvereniging, dispuut of studententeam.

We wonen op dit moment met een mix van master- en bachelorstudenten. 

Op 16 en 17 juni zijn wij aanwezig om met jullie kennis te maken! Daar hebben we heel veel zin in!


Groetjes,

De bewoners van Villa Brandhoudt
De fik erin!

Villa Leonidas

Wil jij actief je studententijd in gaan en dit gezamenlijk met een gezellig huis? Midden in de stad, met 11 leuke huisgenoten. Dan zit je bij Villa Leonidas goed!

Wij zijn in de zomer op zoek naar 2 nieuwe huisgenootjes (m). Wij zijn een actief en hecht studentenhuis en bewonen onze villa met twaalf mannen en vrouwen. Iedereen is actief in het studentenleven zoals bij Audentis, Taste en Ludica. Elke maandag hebben we huisavond die we om de zoveel tijd omtoveren tot een speciale huisavond. Zoals een Rose Boulevard, carnavalsavond, zwembroeken borrel in Februari, lasergamen in huis, kerstdiner en nog veel meer! Niet alleen op maandag wordt de woonkamer onveilig gemaakt, maar ook de rest van de week wordt hier gezellig een pilsje gedronken. Ook gaan we elk jaar op huisweekend!

Ons huis ligt op kruipafstand van de kroeg en is met een ruime woonkamer, twee keukens, een afgesloten tuin en drie badkamers van alle gemakken voorzien. Elke kamer heeft zijn eigen wasbak. De kamers die vrijkomen zijn ongeveer 18m2 en kosten rond de €300 per maand.

Herken jij je helemaal in dit verhaal, dan zien we je graag tijdens Enschedays!

MOLON LABE 

Huize NGTV

Hii kamerzoeker,

Wij zijn een gemengd studentenhuis met 15 personen van verschillende leeftijden, verspreid over verschillende studies en actief in het studentenleven bij verschillende verenigingen en disputen. Wij eten altijd samen en maken samen schoon, helpen elkaar met studie als het nodig is en vermaken elkaar tijdens de nodige studieontwijkende momenten.

De maandagavond is onze flatavond waarop we een drankje doen, een spelletje spelen of gewoon gezellig kletsen. In de late uurtjes kunnen we onze woonkamer omtoveren tot ware discotheek met de nodige lampen. Om de week bedenkt een tweetal een thema voor de flatavond om het nog leuker te maken, zo maakten we een midgetgolfbaan van de vierde tot en met de eerste verdieping, hebben we oudhollandse spelletjes gespeeld, cocktailworkshops gehad, een gala gehad en nog veeel meer! Eén keer per jaar hebben we een flatweekend. We zijn bijvoorbeeld een keer naar Winterberg, Ameland en Winterswijk geweest. Voor de rest vieren we ook nog Sinterklaas en hebben we een épisch kerstdiner. Verder gaan wij vaak naar feestjes, de stad in, lekker eten, naar de film, beach volleyballen, work-outen, tennissen en pakken we af en toe een festival mee. In de woonkamer wordt regelmatig een film gekeken, biertje gedronken of gewoon gezellig gepraat.
Wij zijn een energiek en open-minded huis met veel initiatieven. Vooral is iedereen lekker betrokken met elkaar!

Tempel Marmass

Hoi!

Wij zijn Tempel Marmass, één van de gezelligste studentenhuizen van Enschede. We wonen met zijn achten, vier mannen en vier vrouwen. Gelegen aan de Deurningerstraat zitten wij op ideale afstand van het centrum en de UT. Bij ons eet je nooit alleen en we kletsen regelmatig bij met koffie, thee of een biertje op de bank. Daarnaast hebben wij onze ‘Ex on the Beach’ traditie op zondag, waar we met zn allen de nieuwe aflevering kijken. Verder hebben wij elke maandag huisavond, organiseren we ieder jaar een uitgebreid huis(kerst)diner, een oud-huisgenoten diner en gaan we jaarlijks een weekendje weg op huisweekend. Ook zijn we allemaal actief betrokken in het studentenleven bij studie-, sport- en studentenverenigingen of disputen. We hopen je te ontmoeten tijdens de Enschedays!

Op de Tempel!

AC Noorderhagen

Hi toekomstige student,

AC Noorderhagen, gelegen op een steenworp afstand van de Oude Markt, is al meer dan 35 jaar één van de mooiste huizen die Enschede te bieden heeft. Op dit hechte huis brengen momenteel 3 vrouwen en 5 mannen hun studentendagen met veel plezier door.

Elke maandag hebben wij een gezellige huisavond, maar daarnaast zijn er door het jaar heen ook verschillende borrels, uitstapjes, weekendjes weg en diners. 

De grote kamers beschikken over een eigen badkamer, woonkamer en keukenblok. Toch zal de centrale woonkamer altijd een verzamelpunt zijn binnen huis en zoekt iedereen elkaar daar dan ook voortdurend op. Verder is iedereen actief binnen een studentenvereniging om het meeste uit hun studententijd te kunnen halen. Wij zijn opzoek naar twee nieuwe huisgenoten die in september beginnen. Heb jij interesse? Zijn jou favoriete kleuren roze en blauw? Stuur ons een leuk berichtje en laat het beste van jezelf zien!

AAAAAAACC!

Huize Avion

Hallo vriendelijke lezer,

Wat leuk dat jij binnenkort op een leuke ontdekkingsreis gaat naar jouw leuke toekomstige woonplaats. Nog leuker: wat leuk dat jij misschien wel bij ons leuk langs gaat komen! Leuk zeg! Op Huize Avion wonen wij met zijn dertienen. Waar laten we dat allemaal, vraag je je misschien af. Nou, dat lukt aardig! Elke maandag passen wij met zijn alle in de woonkamer en vieren wij de wekelijkse huisavond. Als het zonnetje schijnt kunnen we zelfs op ons prachtige dakterras zitten! Daarnaast proberen wij vaak nóg meer tijd met elkaar door te brengen. Zo gaan wij jaarlijks een weekendje op vakantie en zullen wij ook te vinden zijn op verschillende feesten. Buiten de deur zal je veel van ons doordeweeks ook tegenkomen, aangezien velen van ons extra plezier opzoeken bij één van de studentenverenigingen. We mogen dan maar van geluk spreken dat we maar 5 minuten van het centrum en 15 minuten van de campus afzitten!

Wij zien jullie maar al te graag langskomen tijdens de Enschedays, en daarom: tot bij de Enschedays!

Ex Oriente, Lux!

Royal Pink Palace

Beste toekomstige student,

Ben je op zoek naar een actief huis met een hechte sfeer? Kom dan een kijkje nemen bij The Royal Pink Palace. We zijn een gemengd huis waar altijd mensen openstaan voor een gezellige avond. In onze woonkamer is altijd wel iemand te vinden om een praatje mee te maken, een mooie bijkomstigheid van een huis met 16 mensen. Verder zijn wij in de avond zeker niet vies van een biertje, maar komen studiepunten op de eerste plek.

Wij vinden het allemaal leuk om dingen te ondernemen binnen het huis, waardoor we met zijn allen heel hecht zijn geworden, en we als huis lekker actief zijn.

In onze flat hebben we een aantal tradities, zoals flatavonden, het flatuitje, het flatweekend, de flatvakantie, het flatfeest, sinterklaas en het traditioneel na januari plaatsvindende kerstdiner. Bij veel van deze gelegenheden treden wij aan in het roze. Door alle activiteiten, maar vooral door alle uren die je dagelijks met elkaar doorbrengt ontstaan er snel goede vriendschappen. Hierdoor komen er wekelijks nog oud huisgenoten langs voor een goed gesprek en een lekker biertje. Naast activisme binnen het huis zijn velen te vinden bij een studenten/sport vereniging of dispuut. Voorbeelden hiervan zijn Euros, Taste en DHC.

Voel jij jezelf ondertussen helemaal thuis in het bovenstaande verhaal? Wil je op een plek komen wonen waar je echt het gevoel hebt dat je iedere dag thuis komt? Dan zien we je graag tijdens de Enschedays in het mooiste (en meest roze!) huis van Enschede!

Liberté, Egalité, Lascivité