Gemengde huizen

Hieronder zijn de gemengde huizen te zien die meedoen aan Enschedays en vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

AC Noorderhagen

AC Noorderhagen, gelegen op een steenworp afstand van de Oude Markt, is al meer dan 35 jaar één van de mooiste huizen die Enschede te bieden heeft. Op dit hechte huis brengen momenteel 4 vrouwen en 4 mannen hun studentendagen met veel plezier door. Elke maandag hebben wij een gezellige huisavond, maar daarnaast zijn er door het jaar heen ook verschillende uitstapjes, weekendjes weg en diners.

De grote kamers beschikken over een eigen badkamer, woonkamer en keukenblok. Toch zal de centrale woonkamer altijd een verzamelpunt zijn binnen huis en zoekt iedereen elkaar daar dan ook voortdurend op. Verder is iedereen actief binnen een studentenvereniging om het meeste uit hun studententijd tekunnen halen. Wij zijn op zoek naar een nieuwe mannelijke huisgenoot die in september begint.

Heb jij interesse? Zijn jouw favoriete kleuren roze en blauw? Stuur ons een leuk berichtje en laat het beste van jezelf zien! Tot snel!

AAAAAAAAAAAAACC!

Avion

Hey (toekomstige) student!

Leuk dat je een kamer zoekt in Enschede. Wij zijn Huize Avion, een van de meest actieve en hechte gemengde huizen in de stad. We hebben uitstekende faciliteiten, maar het huis wordt natuurlijk echt gemaakt door de mensen die er wonen! Iedereen die op Avion woont, is actief bij een sport- of studentenvereniging en haalt het maximale uit de studententijd. Doordat iedereen op een andere manier actief is, leer je veel verschillende mensen kennen en krijg je alle kanten van het actieve studentenleven mee. We wonen met 9 mannen en 4 vrouwen. Naast de wekelijkse huisavond hebben we door het jaar heen ook nog een paar vaste activiteiten. We gaan op huisweekend, hebben een kerstdiner, en onze oud lullen komen elk jaar nog eens terug om hun studententijd te herleven. Naast de vaste activiteiten gaan we vaak met elkaar op pad en worden er een hoop spontane borrels en activiteiten georganiseerd.

Het huis kent een rijke historie en is van oorsprong een oud hotel, dat heeft als groot voordeel dat iedereen een eigen douche en wastafel heeft. Verder hebben we een fijne keuken en aangename woonkamer, maar onze echte trots is toch wel ons dakterras! Ook hebben we een schoonmaakster die elke week de gemeenschappelijke ruimtes schoonmaakt. De UT is tien minuten fietsen en het centrum is op loopafstand.

Ex Oriente Lux! 

Avion

Drakensteijn

Hallo toekomstige student,

Wij zijn de bewoners van ‘Villa Drakensteijn’, een gemengd huis in het centrum van Enschede! Ons grote witte hoekhuis wordt bewoond door 5 mannen en 4 vrouwen, waardoor er altijd iets te beleven is als je thuiskomt. We zijn een actief studentenhuis dat houdt van ongedwongen gezelligheid in ons kleine maar zeer gezellige stadje Enschede.

We zijn allemaal actief in het studentenleven, ieder op zijn eigen manier. We staan middenin het studentenleven omdat iedereen is aangesloten bij een studentenvereniging, sportvereniging en/of dispuut. Maar maandagavond is voor ons de vaste avond om samen met elkaar te zijn. Deze avond is bedoeld om met zijn allen te eten en te borrelen of samen tot rust te komen tussen de tentamens door met een filmpje op de bank. We zoeken vaak de gezelligheid op binnen huis, door samen (slechte) series te kijken zoals Lang leve de liefde of De Bachelor.

Overdag zijn we te vinden op de universiteit of op Saxion in Enschede en/of Deventer. Naast de vele feestjes moet er ook gestudeerd worden, hier zal dan ook altijd de ruimte voor zijn. Wat doen wij nog meer? Ieder jaar gaan we twee weekendjes weg.. met actief én met oud-huisgenoten. De spontane activiteiten zijn typerend voor ons huis, zo zitten we in de zomer graag in onze grote tuin met de BBQ aan of gaan we naar het Volkspark. Het komt dan ook vaak voor dat we spontane dingen met andere studentenhuizen ondernemen.

We hopen dat je nu toch wel een beetje nieuwsgierig bent geworden naar ons en ons gezellige studentenhuis! Tot snel!

Draken ‘Vo

Fata Morgana

Hoihoi toekomstige student! 

Welkom bij huize Fata Morgana, waar een warme sfeer en gezelligheid altijd hoog in het belang staat. We zijn een gemengd huis bestaande uit vijf enthousiaste huisgenoten die actief zijn in het bruisende studentenleven. Maar niet alleen daar, ook binnen ons huis zijn we volop in beweging. 

Op maandagavond vieren we onze traditionele huisavond, een moment waarop we samen genieten van elkaars gezelschap. Door de week eten we graag samen, vaak belanden we samen in de Jumbo om daar nog te bedenken wat we gaan koken. 

 Gelegen aan de Noorderhagen, bevinden we ons op slechts een steenworp afstand van het centrum, dus je kan rollend naar de Oude Markt. Het pareltje van ons huis is het adembenemende dakterras. Hier genieten we van de zon, het uitzicht en natuurlijk van elkaars gezelschap. 

Bij huize Fata Morgana hoort ook traditie, zo organiseren we jaarlijks een gezellig huisweekend. Ook hebben we een jaarlijkse kerstdiner, een heerlijke traditie waarbij we samen genieten van goed eten en elkaars gezelschap samen met oude huisgenoten. 

Klinkt dit als de plek waar jij je thuis zou willen voelen? Kom dan bij ons wonen en word onderdeel van onze gezellige Fata Morgana familie! 

Morgan le Fay!

Fort Knix

Hoi kamerzoeker!

Op zoek naar een gezellig, leuk en actief huis? Dan ben je aan het goeie adres! Wij vormen met z’n 6en Fort Knix: een gezellig huis aan de rand van het centrum van Enschede. We zijn een gemengd huis met een mooie verdeling van 3 vrouwen en 3 mannen. We zijn zelf allemaal actief in het studentenleven, via studenten-, studie- & sportvereningen en disputen.

Op maandag praten we elkaar bij over het weekend op onze huisavond. Daarbij eten we uitgebreid en gaan we daarna samen wat leuks doen of chillen in de woonkamer. Ook hebben we een jaarlijks terugkerend datediner, Forterklaas & huisweekend en we pakken graag een feestje (of een vakantie) met z’n allen. Daarnaast is er natuurlijk ook tijd om met je studie bezig te zijn en houden we hier rekening mee.

Ben jij degene die ons huis weer compleet maakt en actief in het studentenleven en in de groep wil meedoen? Stuur dan een leuk verhaaltje over jezelf. Wij zullen contact met je opnemen en wie weet zien we je snel bij ons thuis op ’t Fort!

Liefs, de bewoners van Fort Knix

Annelotte, Roos, Daan, Karlijn, Tibor en Sven

Hobbledehoy

Hallo toekomstige studenten!

Wij zijn huize Hobbledehoy, een actief studentenhuis met 11 bewoners waarvan er op dit moment 5 man en 6 vrouw zijn. We studeren allen aan de Universiteit Twente of aan het Saxion en zijn daarnaast actief bij verschillende studenten-, studie- en sportverenigingen en disputen.

Vroeger is ons huis een café geweest, wat je terug kunt zien aan onze ruime woonkamer (80 m2!) met bar, tap, openhaard, eettafel voor 11 mensen, een ruime zithoek en zelfs een pooltafel! Verder hebben we een ruime keuken op zowel de boven- als benedenverdieping. We delen vier wc’s, een urinoir en drie douches. Een keer in de week maken we schoon volgens het schoonmaakrooster. Wat niet onvermeld mag blijven is ons ruime dakterras van zo’n 150 m2 waar we bij mooi weer op kunnen chillen.

Ons huis is gelegen aan de Lasonderstraat, wat betekent dat je binnen 2 minuten in het centrum van de stad, binnen 5 minuten op het Saxion en binnen een kwartier op de Universiteit staat.

Naast dat ons huis van alle luxe is voorzien, zijn we als huisgenoten erg hecht met elkaar. Elke maandag hebben we een (vrijblijvende) huisavond waar we af en toe een activiteit met elkaar doen, een spelletje spelen, een biertje drinken, samen sporten of samen tv kijken. Verder kennen we een aantal tradities zoals het huisdiner, een borrel met oud bewoners en één van de grootste jaarlijkse huisfeesten in Enschede.

We hopen dat jullie een beetje zin hebben om ons te ontmoeten, wij hebben er iig zin in!

Groetjes Huize Hobbledehoy

Huize onder den Linde

Hallo toekomstige studenten! Huize onder den Linde is op zoek naar jou! Ons studentenhuis bestaat uit 5 mannen en 5 vrouwen. Het is perfect gelegen, op slechts 10 minuten van de stad en 15 minuten van de UT. We zijn allemaal actief in Enschede bij verschillende verenigingen. Sommigen van ons zijn betrokken bij Taste, Euros en andere sport- en gezelligheidsverenigingen. We vormen een hechte groep die altijd samen dingen onderneemt. We eten altijd samen en hebben regelmatig gezamenlijke avonden. Daarnaast hebben we een aantal vaste evenementen die we als huis doen. Elk jaar organiseren we bijvoorbeeld een groot huisfeest, gaan we samen een weekend weg en nog veel meer. We zijn op zoek naar een sociaal persoon, die geïnteresseerd is om naast de studie ook dingen te ondernemen, of dit al doet.

Word je enthousiast van dit verhaaltje, en/of wil je tijdens de Enschedays kennis met ons maken. Geef ons dan op als voorkeur en dan zien we je graag op 14 en 15 juni! Groetjes, Bewonders van Huize onder den LindeConiferen!

Tempel Marmass

Hoi! Wij zijn Tempel Marmass, één van de gezelligste studentenhuizen van Enschede. We wonen met zijn achten, vier mannen en vier vrouwen. Gelegen aan de Deurningerstraat zitten wij op ideale afstand van het centrum en de UT. We zijn een hechte groep die allemaal actief betrokken zijn in het Enschedese studentenleven (studie-, sport- en studentenverenigingen of disputen). We kletsen dan ook regelmatig bij met koffie, thee of een biertje op de bank en daarnaast is er altijd wel iemand thuis om mee te eten! Elke maandag hebben we huisavond waar we samen eten en daarna wat leuks gaan doen. Dit verschilt elke avond van het doen van een spelletje tot een avondje escaleren in het Gat. Verder organiseren we ieder jaar een uitgebreid huis(kerst)diner, datediner, oud-huisgenoten diner en gaan we jaarlijks een weekendje weg op huisweekend. Houd je van een feestje, van wat gekkigheid en lijkt het je leuk om in een ondernemend, hecht gemengd studentenhuis te wonen?! Dan is Marmass wat voor jou ! 

Op de Tempel!

The White House

Hee toekomstige student,

The White House ligt op kruip afstand van de oude markt en koprol afstand van de Jumbo. Het is een gemengd huis dat momenteel bestaat uit 5 vrouwen en 4 mannen die dag in en uit genieten van het studenten leven.

Wij zijn actief binnen het studentenleven in bijvoorbeeld besturen, commissies en verenigingen. Daarnaast organiseren wij een jaarlijks huisweekend, zeilweekend, kerstdiner, paasbrunch, sinterklaasavonden en doen we ook mee aan sportactiviteiten. Om de week op maandag is er een huisavond die georganiseerd wordt door twee huisgenoten, dit gaat van poolen, bowlen tot escaperooms en kroegentochten.

Overdag zijn we te vinden op de universiteit, AKI Artez of het Saxion. Na een dag studeren vinden we elkaar in de zomer weer terug met een lekker drankje op ons dakterras

Zie jij je al bij ons wonen, dan zien we je graag tijdens Enschedays!

Tooo the first lady!

Villa Leonidas

Wil jij actief je studenten tijd in gaan en dit gezamenlijk met een gezellig huis? Midden in de stad, met 11 leuke huisgenoten. Dan zit je bij Villa Leonidas goed!

Wij zijn in de zomer opzoek naar 2 nieuwe huisgenootjes (m/v). Wij zijn een actief en hecht studentenhuis en bewonen onze villa met twaalf mannen en vrouwen. Iedereen is actief in het studentenleven zoals bij Audentis, Taste, Ludica en Drienerlo. Elke maandag hebben we huisavond die we om de zoveel tijd omtoveren tot een speciale huisavond. Zoals een Rose Boulevard, carnavalsavond, zwembroeken borrel in Februari, lasergamen in huis, kerstdiner en nog veel meer! Niet alleen op maandag wordt de woonkamer onveilig gemaakt, maar ook de rest van de week wordt hier gezellig een pilsje gedronken. Ook gaan we elk jaar op huisweekend! 

Ons huis ligt op kruip afstand van de kroeg en is met een ruime woonkamer, twee keukens, een afgesloten tuin en drie badkamers van alle gemakken voorzien. Elke kamer heeft zijn eigen wasbak. De kamers die vrijkomen zijn ongeveer 18m2 en kost rond de €300 per maand. 

Herken jij je helemaal in dit verhaal, dan zien we je graag tijdens Enschedays!

MOLON LABE