Gemengde huizen

Op deze pagina vind je de huizen met zowel mannelijke als vrouwelijke bewoners die in 2022 één of meer huisgenoten zoeken! Een deel van deze huizen zal ook meedoen aan Enschedays 2022.

Huize Avion

Ben jij op zoek naar een hecht en actief huis? Dan ben je op het juiste adres: Huize Avion!

Lijkt het je leuk om bij ons te komen wonen, stuur dan een leuke reactie waarin je wat over jezelf vertelt. Weet je het nog niet zeker? Neem dan een kijkje op onze website (huizeavion.nl), zoek op Youtube “Huize Avion Promo”, of lees nog even verder.

We zijn een actief maar vooral ook heel erg hecht huis dat gevuld wordt door totaal 13 studenten die allemaal een dikke huid hebben en hun eigen woordje klaar hebben. Om een beetje balans te houden in dit gemengde huis zijn we met 5 vrouwen en 8 mannen. We zijn allemaal actief in ons studentenleven, maar iedereen op een andere manier en plek! Die diversiteit zorgt ervoor dat je je nooit verveelt en is er altijd wel iemand om even een biertje te doen of filmpje te kijken. Iedere avond wordt met de mensen die thuis zijn samen gegeten en vooral nu wordt de week gevuld door spontane borrels en activiteiten. Door het jaar heen hebben we ook vaste activiteiten zoals een kerstdiner, huisweekend en oudelullenbarbecue.

We wonen in een oud hotel boven de slijterij op loopafstand van het centrum. De UT is een kwartiertje fietsen en het Saxion 5 minuten! Daarnaast hebben we een groot dakterras voor de zomerse borrels en niet te vergeten een schoonmaakster die eens per week langskomt.

De kamers zijn allemaal rond de 14m2 groot en beschikken over een eigen douche en wasbak!

Ex Oriente Lux!

Huize Probitas

Huize Probitas is een klassiek pand in het hart van het centrum op koprolafstand van de kroegen. Met onze grote kamers (rond de 20 m^2) en gezellige woonkamer zijn we dé uitgangsbasis voor de actieve student. Om de gouden verhouding van vier mannen en drie vrouwen te behouden, zoeken we vanaf begin september zowel een man als vrouw die ons huis kan aanvullen. Op HP is iedereen actief betrokken bij alle facetten van het studentenleven: studentenverenigingen, disputen, sportverenigingen, etc. We zijn dus ook op zoek naar iemand die actief student is/wilt worden. Verder zijn we een hechte vriendengroep, waarmee we sowieso elke maandagavond vrijhouden om samen eten om daarna in onze ruime woonkamer naar een filmpje kijken of samen een biertje doen in de stad. Naast een keer per maand een georganiseerde huisavond, hebben we allemaal activiteiten door het jaar heen, zoals ons kerstdiner, huisweekend en een aantal ouwelullen activiteiten.

De kamer is officieel beschikbaar vanaf begin september, maar als je al eerder op HP wilt verblijven kan je natuurlijk een tijdje komen logeren en in overleg is alles mogelijk!

Villa Colino

Wij zijn Villa Colino, een gezellig gemengd huis met 5 leuke bewoners!

We houden er allemaal van om samen te eten en elkaar uit te lachen als het koken niet lukt. Zijn we allemaal op onze eigen manier actief in het studentenleven als (oud)-bestuur of als lid van een studentenvereniging, dispuut, of sportvereniging. Drukke weken dus. Desondanks vinden we het belangrijk ook echt dingen samen te doen. Zo organiseren we huisavonden, jaarlijks een huisfeest, kerstdiner, klusweekenden, en gaan we van de kaart op het Hubertusfeest. Kortom, we zijn een hecht huis dat er van houdt om samen te zijn en het leuk te hebben met elkaar!

Ons huis zelf is picobello in orde met allemaal grote kamers met eigen wasbak, een gedeelde woonkamer en een enorme tuin die we delen met onze (studenten)buren. Hierin is het zomers heerlijk vertoeven met een lekker koud drankje erbij. Daarnaast is ons huis ook dicht bij de stad, wat erg makkelijk is na een avond uit. En wat ook erg fijn is, is dat ons huis beheerd wordt door SJHT. Van een gemene huisbaas is dus geen sprake! Hopelijk tot snel bij de Enschedays, wij hebben er zin in!

Villa Leonidas

Villa Leonidas is een gemengd studentenhuis in het centrum van Enschede. Wij zijn een actief en hecht huis en bewonen onze villa met zijn twaalven. Iedereen is actief in het studentenleven zoals bij Audentis, Taste, Ludica en DHC. Elke maandag hebben we huisavond die we om de zoveel tijd omtoveren tot een speciale huisavond. Zoals een casino-night, carnavalsavond, zwembroeken-borrel (in februari), date-diner, lasergamen in huis, kerstdiner en nog veel meer! Niet alleen op maandag wordt de woonkamer onveilig gemaakt, maar ook de rest van de week wordt hier gezellig een pilsje gedronken. Door het grote aantal huisgenoten is hier altijd wel iemand in voor spontane gezelligheid of wanneer het zonnetje schijnt: een spontante Brand-Trap-Borrel! Ook gaan we elk jaar op huisweekend.

Ons huis ligt op kruipafstand van de kroegen en is met een ruime woonkamer, twee keukens, een afgesloten tuin en drie badkamers van alle gemakken voorzien!

Eigenlijk allemaal te veel om op te noemen… Dus kom het vooral zelf bekijken tijdens de huizenronde. Wie weet tot dan!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Royal Pink Palace

Wij zijn de Royal Pink Palace, een hecht en actief huis gevestigd op Campuslaan 51! We zijn een gemengd huis waar altijd mensen openstaan voor een gezellige avond. In onze woonkamer is altijd wel iemand te vinden om een praatje mee te maken, een mooie bijkomstigheid van een huis met 16 mensen. Verder zijn wij in de avond zeker niet vies van een biertje, maar komen studiepunten op de eerste plek.

In onze flat hebben we een aantal tradities, zoals flatavonden, het flatuitje, het flatweekend, de flatvakantie, het flatfeest, sinterklaas en het traditioneel na januari plaatsvindende kerstdiner. Bij veel van deze gelegenheden treden wij aan in het roze. Door alle activiteiten, maar vooral door alle uren die je dagelijks met elkaar doorbrengt ontstaan er snel goede vriendschappen. Hierdoor kwamen (voor Corona…) er wekelijks nog oud-huisgenoten langs voor een goed gesprek en een lekker biertje. Naast activisme binnen het huis zijn velen te vinden bij een studenten/sport vereniging of dispuut zoals Taste, Audentis, Euros of V.V. Drienerlo!

Casa los Incapablos

Welkom bij Casa los Incapablos! In dit gezellige gemengde huis aan de singel in Enschede wonen wij met z’n elven. Iedereen is op zijn of haar eigen manier actief in het Enschedese studentenleven (Taste, Euros, DHC Drienerlo, disputen en studieverenigingen).

Eens in de 4 weken hebben we op de maandag een uitgebreide huisavond en verder eten we elke avond samen met de aanwezige hg’tjes. Daarnaast ondernemen we nog veel meer met elkaar, zoals een huisweekend, tuinfeest in onze riante tuin, huisuitjes, SinterCasa en natuurlijk lekker veel pilsen! In de Casa is altijd wel wat gaande!

IN ZES! 

Huize Babbelaar

Wij zijn Huize Babbelaar, een hecht, gemengd en actief studentenhuis in het centrum van Enschede.

Ons huis bestaat uit 7 actieve studenten en wij zijn stuk voor stuk druk bezig met onze studentenvereniging of sportvereniging. Onze ligging is ideaal: Je kan kruipend naar de Oude markt, 5 min van het Saxion en 15 min van de UT.

Binnenkort gaat een huisgenootje ons verlaten dus zijn wij opzoek naar een nieuwe babbelaar!
Elke maandag hebben we huisavond en de rest van de week proberen we ook samen te eten en dingen te ondernemen.
De kamer is gelegen op de 2e verdieping, je deelt de badkamer met 3 andere huisgenoten.

H64a

Wij van H64a zijn het leukste, fitste, meest actieve (en enige) gemengde Taste Huis. Met 8 bewoners die allemaal actief zijn bij Taste en allerlei verschillende disputen, is het altijd gezellig in onze heerlijk grote woonkamer en zijn feestjes niet te missen.

Met de voordeur naast de Broodbode en op kruipafstand van de Pakkerij, is dit de ideale plek om van het échte studentenleven te genieten. Naast actief bij de vereniging zijn we ook als huis actief. Zo houden we regelmatig huisweekenden, vieren we sinterklaas, houden we in maart een kerstdiner met oud-bewoners en hebben we uiteraard elke maandag huisavond.

Sans Chance!

Yupjum

Wegens aanhoudend succes onder de huidige bewoners is Yupjum op zoek naar nieuwe bewon(st)er!

Yupjum is een gemengd studentenhuis met 7 actieve studenten. De bewoners actief zijn bij verscheidene disputen, sport-, studie- en studentenverenigingen. Naast dat we actief zijn in het studentenleven, zijn we dat ook met het huis. Zo wordt er elke avond wel samen gegeten, serie gekeken en/of spelletjes gespeeld. Daarnaast organiseren we traditiegetrouw jaarlijks een klusweekend, sinterklaasavond, kerstdiner, huisweekend en huisfeest!

Verder is het prachtige Yupjum voorzien van alle gemakken: een grote woonkamer en keuken, vaatwasser, wasmachine, droger, draadloos internet, bar, ruime douche, logeerkamer en riante tuin met zwembadmogelijkheden. Het huis is gelegen op meer dan acceptabele loopafstand van de meest relevante levensbenodigdheden, centrum, treinstation, friettenten, supermarkten en kroegen (deze zijn zelfs op kruipafstand). Verder is het 15 minuten fietsen naar de campus.
We zien je graag tijdens de Enschedays!

Op liefhebbers!

Hobbledehoy

Wij zijn Huize Hobbledehoy. We zijn een actief gemengd studentenhuis aan de Lasonderstraat. We wonen met 5 mannen en 6 vrouwen waarvan het overgrote deel bij Taste of Audentis zit. In juli komt er bij ons een kamer vrij en dus zijn wij op zoek een leuke jongen en/of meid die een leuke toevoeging aan ons huis kunnen zijn.

We zijn een hecht huis wat veel met elkaar doet. Zo hebben we, naast huisavond elke maandag, veel activiteiten met het huis. Het pronkstuk van onze activiteiten is ons huisfeest wat elk jaar in maart wordt georganiseerd (mits er geen corona is). Elk jaar komt er op ons feest rond de 150 man die voor een kleine prijs de hele avond onbeperkt bier kunnen drinken. Met één van de grootste huiskamers van studerend Enschede is het gelukkig heel makkelijk om zoveel man kwijt te kunnen. We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten.

Tot bij de Enschedays!

Huize Hoefnix

Wij zijn een gemengd huis met 4 mannen en 4 vrouwen. Ieder van ons is actief in het studentenleven, lid van studentenverenigingen, sportverenigingen en verschillende disputen. Daarnaast zijn er altijd mensen thuis om samen mee te eten en zijn er ook altijd wel mensen om ’s avonds gezellig in de woonkamer te chillen met een biertje of theetje.

Regelmatig hebben we een huisavond waarop we gezellig iets met elkaar doen of lekker een avondje de stad in gaan. Verder organiseren we verschillende activiteiten het hele jaar door, zoals het kerstdiner, datediner en ons huisweekend!

We wonen minder dan 5 minuutjes van de Oude Markt af, binnen 5 minuten ben je op het Saxion en binnen 15 minuten ben je op de UT. Verder hebben we alles wat je je maar kan wensen in een huis: een grote woonkamer, een vaatwasser, 2 badkamers, wasmachine/droger en een chille tuin! Ook hebben we een plek voor onze fietsen, deze staan dus altijd veilig.