Gemengde huizen

AC Noorderhagen

AC Noorderhagen, gelegen op een steenworp afstand van de Oude Markt, is al meer dan 35 jaar één van de mooiste huizen die Enschede te bieden heeft.

Op dit hechte huis brengen momenteel 3 vrouwen en 5 mannen hun studentendagen met veel plezier door. Naast de escalatoire huisavonden zijn er door het jaar heen ook verschillende uitstapjes, weekendjes weg en diners. Ook nu corona roet in het studentenleven leven gooit, weten wij er met zijn alle het mooiste van te maken! Verder is iedereen actief binnen een studentenvereniging om het meeste uit onze studententijd te kunnen halen.

AAAAAAAAAAAACCC!!

Avion

Wij zijn een actief en hecht studentenhuis dat bij een volle bezetting bestaat uit dertien personen, waarvan vier vrouwen en negen mannen. We zijn allemaal, op verschillende manieren, actief in het studenteleven.


Elk jaar ondernemen we een aantal vaste activiteiten met het huis, zoals een oudelullenbarbecue, een huisweekend en een kerstdiner, maar spontaan gebeuren er ook genoeg leuke dingen, die geregeld eindigen in escalatie.
Elke avond eten we samen met iedereen die thuis is. Daarnaast is iedereen die niets te doen heeft, te vinden in onze woonkamer. Daar wordt geregeld een leuke film, serie of docu gekeken, natuurlijk onder het genot van één of meerdere biertjes.


We wonen op loopafstand van het centrum boven een slijterij. Wij hebben een schoonmaakster, een zonnig dakterras, een eigen douche en een afgesloten fietsenstalling. We wonen namelijk in een oud hotel met veel bijzondere verhalen.

Lijkt het je leuk om bij ons te wonen, stuur ons dan nu een berichtje op www.huizeavion.nl!

Hobbeldehoy

Hoi allemaal!

Wij zijn Huize Hobbledehoy. We zijn een actief gemengd studentenhuis aan de Lasonderstraat. We wonen met 6 mannen en 5 vrouwen waarvan het grotendeel bij Taste of Audentis zit. In september komen er bij ons twee kamers vrij en dus zijn wij op zoek naar jongens en/of meiden die een leuke toevoeging aan ons huis kunnen zijn. We zijn een hecht huis wat veel met elkaar doet. Zo hebben, naast huisavond elke maandag, veel activiteiten met het huis. Het pronkstuk van onze activiteiten is ons huisfeest wat elk jaar in maart wordt georganiseerd (mits er geen corona is). Elk jaar komt er op ons feest rond de 150 man die voor een kleine prijs de hele avond onbeperkt bier kunnen drinken. Met één van de grootste huiskamers van studerend Enschede is het gelukkig heel makkelijk om zoveel man kwijt te kunnen. We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten. Tot bij de Enschedays!

Hobbledehoy

Huize Hulde

Huize Hulde is op zoek naar een nieuwe vrouwelijke huisgenoot! We zijn een gezellig gemengd huis op kruipafstand van de Oude Markt (15 min fietsen van de UT) en op zoek naar een enthousiaste student. Sinds 2010 wordt ons huis bewoond door 4 mannelijke en 4 vrouwelijke studenten die elk op hun eigen manier actief zijn in het studentenleven (sportverenigingen, studentenvereniging, Euros, disputen).

We hebben een ruim dakterras dat we delen met onze buren (ook studenten) waar we in de zomer regelmatig genieten van de zon. Ook hebben we een gezamenlijke woonkamer, 2 douches en 2 wc’s.

Iedere dag proberen we zo vaak mogelijk samen te eten. We hebben een maandelijkse huisavond en ondernemen ook andere activiteiten met elkaar. Zo organiseren we elk jaar een kerstdiner voor alle oud huisgenoten.

Huize onder de Linde

Wij, Huize onder den Linde, zijn een hecht gemengd huis in Enschede waarin vijf mannen en vijf vrouwen samen hun studentenleven beleven. In ons huis eten we samen wanneer je kan en doen we vaak drankjes, een filmpje, spelletjes of andere gekkigheid. Daarnaast hebben we jaarlijks terugkerende huisevenementen zoals het huisfeest, huisweekend, ouwelullenbbq, Springdinner en Sinterklaas.

Het huis bevindt zich op loopafstand van het station/centrum en een klein kwartiertje van de universiteit. Met een paar minuten lopen is er tevens een klein winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. In het huis zijn twee badkamers, twee losse WC’s, een grote woonkamer en grote keuken. Daarnaast hebben we een royale tuin en dakterras waar je heerlijk kan genieten in de zomer. Verder zijn een wasmachine en droger aanwezig en heeft elke kamer een eigen wasbak en internetaansluiting. Met andere woorden, je bent dus van alle gemakken voorzien!

Ben jij een (aankomende) student die wat moois van zijn studententijd wil maken met leuke mensen om je heen? Maar wil je ook de ruimte krijgen om te studeren als het eens nodig is? Dan is Huize onder den Linde misschien wel de plek voor jou!

Royal Pink Palace

Wij zijn de Royal Pink Palace, een hecht en actief huis gevestigd op Campuslaan 51! We zijn een gemengd huis waar altijd mensen openstaan voor een gezellige avond. In onze woonkamer is altijd wel iemand te vinden om een praatje mee te maken, een mooie bijkomstigheid van een huis met 16 mensen. Verder zijn wij in de avond zeker niet vies van een biertje, maar komen studiepunten op de eerste plek.

In onze flat hebben we een aantal tradities, zoals flatavonden, het flatuitje, het flatweekend, de flatvakantie, het flatfeest, sinterklaas en het traditioneel na januari plaatsvindende kerstdiner. Bij veel van deze gelegenheden treden wij aan in het roze. Door alle activiteiten, maar vooral door alle uren die je dagelijks met elkaar doorbrengt ontstaan er snel goede vriendschappen. Hierdoor kwamen (voor Corona…) er wekelijks nog oud-huisgenoten langs voor een goed gesprek en een lekker biertje. Naast activisme binnen het huis zijn velen te vinden bij een studenten/sport vereniging of dispuut zoals A.S.V. Taste, D.R.V. Euros of V.V. Drienerlo!

Villa Drakensteijn

Wij van Villa Drakensteijn zijn opzoek naar een mannelijke huisgenoot die samen met ons komt genieten van het studentenleven.

Op Drakensteijn houden we van ongedwongen gezelligheid. Wij zijn een hecht huis, met 5 mannen en 4 vrouwen. Allemaal zijn we actief in het studentenleven, ieder op een eigen manier. Stuk voor stuk zijn we lid van studentenverenigingen, sportverenigingen en/of disputen: we staan er middenin.

Een klein kijkje op Drakensteijn: We eten eigenlijk altijd samen en zijn daarna vaak te vinden in één van onze ruime kamers of in de stad. Ook gaan we 2 keer per jaar een weekendje weg, één keer met huisgenoten en de andere keer ook met oud huisbewoners. Wat ons vooral typeert zijn juist de spontane activiteiten met het huis. In de zomer zitten we bijvoorbeeld graag buiten in onze tuin te genieten van een borrel of barbecue. Hiernaast doen we nog veel meer leuke dingen waar we je graag een keer over vertellen.

Dus, ben jij een leuke gast, opzoek naar een ruime kamer in een gezellig studentenhuis en ben je nu toch wel een beetje nieuwsgierig geworden? Stuur ons een leuk berichtje over jezelf en misschien nodigen we je uit om een keer langs te komen.

Draken ’vo!

Villa Grolsch

Heee aankomend student!

Wij zijn Villa Grolsch, een gemengd studentenhuis aan de Lipperkerkstraat.

De verdeling is drie jongens en twee meisjes, vandaar dat we op zoek zijn naar een man die ons komt vergezellen! Onze villa is voorzien van een tuin, vaatwasser, wasmachine en droger en een ruime woonkamer. Echte luxe dus!

Gezellig samen zijn en dingen met elkaar ondernemen gebeurt bij ons niet alleen op de vaste huisavond. De huisavond ziet er bij ons zo uit: samen gezellig boodschappen doen en koken, biertjes drinken met een spelletje, filmpje of een escalatie bowl avond! De rest van de week hebben we geen verplichtingen, maar vinden we het gezellig om samen te eten als er mensen thuis zijn. Verder hebben we verschillende activiteiten die we jaarlijks ondernemen: de dies, datediner, huisweekend en een borrel die we elk jaar voor andere huizen organiseren!

Daarnaast bestaat onze VG familie niet alleen uit ons vijven, wat te merken is aan het regelmatig over de vloer komen van onze ouwe lullen en het rondrennen van onze hamster.

Dus voor een gezellig Grolschje moet je bij ons zijn!!

Op een dag!

Villa Polaroid

Hoi!

Wij zijn Villa Polaroid en we wonen met zijn 18en in een prachtige witte villa aan de rand van het Enschedese centrum. Samen vormen we een gezellig huis waar altijd wel iets te beleven is! De meeste bewoners zijn actief bij een studenten-, studie- of sportvereniging. Daarbuiten vinden we het ook superleuk om dingen met elkaar te doen; zo hebben we ieder jaar een kerstdiner, huisweekend, huisfeest en ga zo maar door. Bijna iedere dag eten kun je mee eten en er is altijd wel iemand in de woonkamer te vinden!