Gemengde huizen

Hieronder zijn de gemengde huizen te zien die vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

Drakensteijn

Hallo toekomstige student,

Wij zijn de bewoners van ‘Villa Drakensteijn’, een gemengd huis in het centrum van Enschede! Ons grote witte hoekhuis wordt bewoond door 5 mannen en 4 vrouwen, waardoor er altijd iets te beleven is als je thuiskomt. We zijn een actief studentenhuis dat houdt van ongedwongen gezelligheid in ons kleine maar zeer gezellige stadje Enschede.

We zijn allemaal actief in het studentenleven, ieder op zijn eigen manier. We staan middenin het studentenleven omdat iedereen is aangesloten bij een studentenvereniging, sportvereniging en/of dispuut. Maar maandagavond is voor ons de vaste avond om samen met elkaar te zijn. Deze avond is bedoeld om met zijn allen te eten en te borrelen of samen tot rust te komen tussen de tentamens door met een filmpje op de bank. We zoeken vaak de gezelligheid op binnen huis, door samen (slechte) series te kijken zoals Lang leve de liefde of De Bachelor.

Overdag zijn we te vinden op de universiteit of op Saxion in Enschede en/of Deventer. Naast de vele feestjes moet er ook gestudeerd worden, hier zal dan ook altijd de ruimte voor zijn. Wat doen wij nog meer? Ieder jaar gaan we twee weekendjes weg.. met actief én met oud-huisgenoten. De spontane activiteiten zijn typerend voor ons huis, zo zitten we in de zomer graag in onze grote tuin met de BBQ aan of gaan we naar het Volkspark. Het komt dan ook vaak voor dat we spontane dingen met andere studentenhuizen ondernemen.

We hopen dat je nu toch wel een beetje nieuwsgierig bent geworden naar ons en ons gezellige studentenhuis! Tot snel!

Draken ‘Vo