Mannenhuizen

Club 9-2

Beste Enschaday’ers,

Wij zijn Club 9-2, een gezellig huis waar je vaak de avond met een schuimend tapbiertje in de hand afsluit. In ons huis zijn zowel leden van Audentis en Taste als leden van allerlei sportverenigingen. Verder hebben we door de jaren heen een hoop verschillende huisactiviteiten en tradities verzameld waar we jullie graag kennis mee laten maken. Dus hopelijk tot snel en…

Van Niksdoen Krijg Je Dorst!!!

De 7e Kater

Geachte “aankomende” student!

Wat mooi dat je interesse hebt in het studentenleven in Enschede, nu kan het echte leven beginnen. Om een mooie studententijd te beleven is er uiteraard een goede basis nodig in een leuk huis. Wij zijn een huis met op het moment 5 mannen en Kitty de Kater, onze huiskat. Eén van ons heeft ons helaas verlaten en daarom zoeken wij een nieuwe huisgenoot!
Ons huis is gesitueerd aan de Korte Hengelosestraat, vlak naast het centraal station van Enschede en op 2 minuten lopen naar de Oude Markt, precies waar het allemaal gebeurt dus! De universiteit ligt op 15 minuutjes fietsen en het Saxion is op loopafstand. Alle bewoners zijn lid van een studentenvereniging om het maximale uit onze studenten tijd te halen.

Huize De 7e Kater is een hecht huis dat genoeg samen onderneemt en waar, wanneer mogelijk, samen wordt gegeten/gechilld/gestudeerd/ gesport enzovoorts. Het unieke aan dit huis is zijn vrije karakter waardoor iedere bewoner zijn eigen gang kan gaan. De kamers zijn niet vergelijkbaar met een penthouse maar de ruime woonkamer en keuken compenseert dit ruimschoots! Dit is dan ook de plek waar de meeste van de huisgenoten te vinden zijn wanneer ze thuis zijn. Of het nu is om gezamenlijk te studeren, een koningsmaal neer te zetten, een klein powernapje op de bank te doen, onze huiskat ‘Kitty’ de gevraagde aandacht te geven of een potje FIFA te spelen op onze PS4 op onze Beamer, er is altijd wat te beleven in de woonkamer. Op de mooie zomerdagen en avonden is ons dakterras the place to be. Uitgerust met een vernevellaar en zelfgemaakte BBQ is hier menig avond versleten met elkaar of met onze bevriende buurvrouwen. Wanneer het tijd is voor het toetje wordt de overkant van de straat aangedaan om een ijsje bij van der Poel te halen.

Kortom, wil jij het maximale uit je studentenleven halen, je kunnen focussen op je studie en toch de vrijheid hebben om te doen wat je wilt, stuur dan een mooi bericht over wie je bent en wat je zoekt. Wie weet nodigen we je dan uit om een avondje mee te maken bij ons!

De 7e Kater

Miauw Mother F*cker

Maupertshuis

Hallo! Welkom in Maupertuis, het leukste studentenhuis aan de Brinkstraat.

We wonen hier met in totaal 5 mannen van verschillende studies en zijn sinds vier jaar ook een dispuutshuis van Herendispuut KADMOS.

Schoonmaakroosters en vaste huisavonden kennen we hier niet. We zijn van mening dat, ook zonder dit soort verplichtingen, gezelligheid en leefbaarheid gegarandeerd kunnen worden. En dit gaat ons aardig goed af. De avonden waarop er rustig een film gekeken wordt in de woonkamer of spontaan grote chaos gecreëerd wordt in ons hok (lees: mini-kroeg Klein Asterion) zijn al tijden niet meer te tellen.

Naast de tap in het hok houden we wel van meer luxe, zoals een bonenkoffiemachine, 42″ TV, flinke muziekinstallatie en ’s zomers staat er vaak een zwembad(je) in de tuin. Mocht dit nou allemaal klinken als een huis voor jou, kom dan gezellig langs om kennis te maken!

OD308

Hallo toekomstige student!

Wij zijn studentenhuis OD308, een studentenhuis aan de Oldenzaalsestraat in het noorden van Enschede. Al jaren is ons huis de uitvalsbasis voor actieve, ondernemende studenten. In totaal wonen we met vijf mannen van verschillende leeftijden en studies en samen vormen we naast de bewoners ook een hechte vriendengroep. Op maandagavond is het huisavond en eten we samen. Daarna is het tijd voor een biertje, dat we consumeren aan de bar in de schuur in onze achtertuin. Wij zijn op zoek naar een nieuwe bewoner met ondernemingsdrang, zin in een feestje en klaar om zich onder te dompelen in het Enschedese studentenleven!

Herken jij je hierin, aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen!

Groeten, OD308

PR

Hey!

PR is een huis waar zes studenten het beste uit elkaar en het studentenleven halen. Iedere maandagavond hebben wij huisavond waarbij lekker eten en een biertje nooit zullen ontbreken. Ons huis is van alle gemakken voorzien waaronder een grote achtertuin met verwarmd zwembad, ruime woonkamer en een kroeg met een tap en bar. Binnen het huis zijn we allemaal lid van Audentis of Taste om zo lekker actief te blijven.

Naast de huisavonden doen we veel dingen samen, een festival bezoeken, samen lekker koken, terrasje pakken of een dagje studiepunten binnenkoppen. Dit jaar gaat een van ons het burgerleven opzoeken en komt er dus een kamer vrij.

Hopelijk zien we je tijdens Enschedays of ergens op de kroeg!

Op de morgen! -PR

’t Saethuys

Hallo aankomend/huidig student!

Wij zijn vijf mannen en hebben een groot huis in hartje Enschede, ’t Saethuys. Wij zijn op zoek naar een student die actief is in het studentenleven of dat wil gaan zijn, gezellig samen wil eten met zijn huisgenoten en daarnaast ook af en toe een goed gesprek wil hebben. Tijdens de wekelijkse huisavond organiseren we regelmatig wat of drinken gewoon lekker een biertje.

Het huis bevindt zich midden in het centrum, tegenover de supermarkt en is een halve minuut kruipen vanaf de oude markt. Kortom, het is een perfect huis voor een echte student. Het heeft een authentieke keuken en een grote woonkamer. Er zijn twee badkamers (waarvan 1 met een bad) en 3 WC’s. In de ruime tuin op het zuiden hebben we een buitenkeuken met mooie BBQ.

Een kamer is vanaf 1 mei vrij en de andere is vrij vanaf 1 augustus.

Wil jij onze nieuwe huisgenoot zijn? Stuur dan even een berichtje waar je wat over jezelf verteld en dan nodigen we je uit!