Mannenhuizen

Hieronder zijn de mannen huizen te zien die meedoen aan Enschedays en vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

Asgard

Ben je op zoek naar actief studentenleven in Enschede? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met jou vormen wij een actief en hecht huis bestaande uit 13 gasten.

Onvergetelijke momenten maken we mee door elk jaar op huisweekend te gaan, een episch jaarlijks Nieuwjaarsfeest te organiseren om het nieuwe jaar met zo’n 200 vrienden in te luiden, maar natuurlijk ook met de kleinere dingen als huisavonden en borrels met andere studentenhuizen! Dit allemaal in de grootste achtertuin en op het mooiste dakterras van het centrum.

Asgard is gevestigd aan Noorderhagen in het hartje van het centrum, met de Jumbo voor de deur en de kroeg praktisch in onze achtertuin zijn wij voorzien van een optimaal gemak.

Boskamp

Boskamp is een van de mooiste huizen die Enschede rijk is. Sinds 1983 bewoonden Boskampers de villa ‘Boskamp’ aan de Noord Esmarkerrondweg. Echter waren de studenten in de loop der jaren genoodzaakt te verhuizen. In 1992 verhuisden de toenmalige bewoners naar de ‘nieuwe’ Boskamp, welke vandaag de dag gevestigd is aan de Steenweg 130. Om nooit meer te hoeven verhuizen besloten de (oud-)bewoners genoeg geld bij elkaar te leggen om het huis in handen te leggen van Stichting de Boskamp.
Het grote witte huis op de hoek is in ons eigen beheer waardoor wij geen rekening hoeven te houden met een huurbaas. Zodoende beschikt Boskamp over vele faciliteiten die het leven van een Boskamper net even iets beter maken dan die van de gemiddelde student. Zo beschikken wij over een huisauto, een eigen tapfaciliteit met bar voor zowel binnen als buiten en een open haard voor in de koude wintermaanden.
De Mooie mannen van de Boskamp bestaan uit negen mannen die samen een hechte band vormen. Alle negen profileren zich door middel van disputen, sport- en studentenverengingen. Ook ondernemen ze veel met elkaar. Zo is iedereen, elke maandagavond vanaf 18.00 uur in de woonkamer te vinden voor de vaste huisavond, wordt er elk jaar een kerstdiner georganiseerd en worden er jaarlijks activiteiten met oud-bewoners ondernomen. Zo zijn wij afgelopen jaar met 65 (oud)bewoners naar Lissabon op lustrumreis geweest om het 40-jarige bestaan van de Boskamp te vieren. Bovendien is Huize de Boskamp toegetreden tot de SHE (Studentenhuis Estafette), waar ze elke borrel te vinden zijn in de fuchsia klusjassen. Als een van de twaalf SHE-huizen organiseert het huis elk jaar een eigen borrel. Huize de Boskamp organiseert de beroemde Paasborrel.
Vanuit de Mooie mannen van de Boskamp een ontzettend mooie Enschedays toegewenst!
L.U.M.M.E.L

Chop

Toekomstige actieve student opgelet!

Huize Chop is al sinds 1983 gevestigd op steenworp afstand van de oude markt, waar we met 5 mannen wonen! We zijn een actief en hecht huis, waar we vaak samen eten, een biertje doen en meer dan genoeg geouwehoerd wordt. Elke maandag hebben we een huisavond – genoeg tijd om leuke dingen te ondernemen, zoals een diner, kroegentocht of een biosavond.

Naast studeren, wat bij ons op 1 staat, is het ook belangrijk en leik om te genieten van het studentleven. Om die reden zijn wij ook allemaal actief bij een studenten- of sportvereniging.

Los van de perfecte locatie, zijn wij van alle gemakken voorzien! Zo hebben we een gezamelijke woonkamer met vaatwasser, wasmachine, droger en ons welbefaamde dakterras.

Als SHE (huizenverband) huis hebben we eens per maand een borrel met 11 andere huizen. Ook hebben wij natuurlijk onze eigen borrel, de Rosé Boulevard!

Kortom, ben jij een aankomend- of eerstejaars student die zin heeft om alles uit zijn studententijd te halen? Wie weet ploppen we dan binnenkort samen een beugeltje bij ons op het dakterras!

Cocagne

Wil jij, naast het behalen van je studie, het maximale uit je studententijd halen? Dan is Cocagne wat jij zoekt.

Wij zijn een studentenhuis met 6 mannelijke bewoners.

Ons vrijstaande huis is gelegen aan de Hengelosestraat, precies tussen de Universiteits Campus en het centrum van Enschede. Beiden op maar 5 minuten fietsafstand!

Het huis is voorzien van grote kamers, een woonkamer, keuken, 2 badkamers, 3 toiletten, een urinoir, een grote tuin rondom het huis en zelfs een eigen bar in bruincafé stijl. Ook de huishoudelijke faciliteiten, zoals vaatwasser, wasmachine, droger, etc. ontbreken niet.

De bewoners zijn allen, naast de studie, erg actief in het studenten/verenigingsleven van Enschede. We zijn een hechte groep die graag samen dingen onderneemt. Zo wordt er samen gestudeerd en gegeten, maar zeker ook gezellig geborreld in onze eigen bar op bijvoorbeeld de huisavond, dan wel een kerstdiner of jaarlijkse activiteiten met oud-bewoners.

Ben jij een enthousiaste, mannelijke, (aankomend)eerste of tweedejaars student die het allerbeste beste uit zijn studententijd wil halen? Dan zien we jou graag in ons midden!

Cook

Sinds 1988 is Huize Cook onderdeel van studerend Enschede. Een huis waar 6 mannen het waar maken om van hun studententijd de mooiste tijd te maken. Naast het halen van onze studie, ondernemen we van alles met elkaar. Zoals huisavonden waar we vaak beginnen we met een (sport)activiteit en eindigen we samen in de stad. Daarnaast hebben we een jaarlijks kerstdiner met alle oud-bewoners en reizen we elk jaar een weekend naar een stad in Europa. Dit jaar zijn we naar Parijs gegaan! Naast alles wat we samen ondernemen maken we ook allemaal deel uit van een sport-, studie-, en/of studentenvereniging waar we elke week te vinden zijn. Spreekt het jou aan om met 5 andere gasten je grenzen te verleggen? Ben jij iemand die houdt van een feestje en dingen ondernemen? Stuur dan een berichtje! Hulde

De 7e kater

Je stapt uit de trein, je zet voor het eerst voet in het mooie Enschede en je wil de stad gaan verkennen. Loop niet verder, want je bent er al. Huize De 7e Kater, met haar ligging aan de Korte Hengelosestraat het eerste en het beste wat je in deze stad zult zien. Het huis wordt bewoond door zes mannen, bijgestaan door de trouwe kater die waakt over het huis. Maandagavond is huisavond, de avond waarop alle bewoners bij elkaar komen voor hét culinaire hoogstandje van de week. Nog voor de laatste hap genomen is heeft de HJ de koffie klaar. Nog even een toet halen aan de overkant van de straat en de echte huisavond kan beginnen. Wat er gebeurt is vrij. Wordt het weer zo’n avond met Youssef & Ali, of wordt de Home-cinema weer aangezet? De rest van de week staan de deuren open voor anderen. Met ons hele dag zonnige dakterras, de ruime woonkamer en keuken is er plek zat voor clubjes om bier te hakken en te loeren naar al het schoons wat door de straat loopt. Het thuiskomen op De 7e Kater is als een warme lentebries die je tegemoetkomt. In de winter door de verwarming op standje sauna en in de zomer door de muziek van het dakterras en de geur van onze BBQ.

Als je meer zou willen weten dan had je er maar moeten wonen..

Miauw Motherf*cker!

De bewoners van De 7e Kater

De Beugelaar

Het wordt vaak gezegd: “De studententijd is je mooiste tijd van je leven”. Niet alleen omdat je je volledig kunt focussen op een door jou gekozen studie, maar ook omdat je jezelf naar een hoger niveau kunt tillen wat betreft je persoonlijke ontwikkeling. Een studentenhuis speelt hier een belangrijke rol bij. Huize De Beugelaar is bij uitstek een geschikt huis om het maximale uit je studententijd te halen. Het huis heeft een ideale ligging, in de wijk Twekkelerveld, op kruipafstand van de UT en op 15 minuutjes fietsen van het bruisende centrum van Enschede. De Beugelaar biedt ruimte aan 10 mannelijke studenten, die zowel bij hun studie als daarnaast (studenten- en sportverenigingen) erg actief zijn. We hebben als bewoners een hechte band met elkaar, en proberen dan ook zo vaak mogelijk met zijn allen te eten en gave activiteiten te ondernemen. Daarnaast sporten we af en toe samen, om de goddelijke lichamen te behouden. 

Het huis heeft naast de wekelijkse huisavond een paar fantastische jaarlijkse evenementen: het huisfeest, de Beugelaar Buurt BBQ, een huisweekend en als klap op de vuurpijl een episch kerstdiner, waar ook zo veel mogelijk oud bewoners (‘oude lullen’) bij aanwezig zullen zijn. 

De Beugelaar is van alle gemakken voorzien: twee badkamers, vier WC’s, een eigen wasbak op elke kamer, een keuken met vaatwasser en twee gasstellen, een gedeelde woonkamer met 50 inch TV, een goed gevulde bierkoelkast, en een eigen bar met tap. 

Wij zijn op zoek naar een mannelijke student, die niet alleen zijn eigen studententijd, maar ook die van de huidige bewoners, een flinke boost wil geven door in het leukste huis van Enschede te komen wonen! 

Ben je enthousiast geworden? Stuur ons vooral een berichtje waarin je wat meer over jezelf vertelt, en wie weet ontmoeten we elkaar!

Het Riagg

Gegroet komende student!

Wij zijn het Riagg, een mannelijk huis aan de van Lochemstraat midden in het centrum van Enschede. Het huis bestaat momenteel uit 6 actieve/enthousiaste studenten die lid zijn bij A.S.V. Taste. Naast dat we met 6 malse mannen wonen, hebben we ook 7 leuke buurvrouwen naast ons die we vaak genoeg lastig kunnen vallen. Ons huis bestaat uit een keuken waar alleen lekker gekookt wordt, groot dakterras waar hard gerelaxed wordt, lekker badkamertje waar lang gedoucht wordt, en 6 mooie kamers waar gezelligheid plaatsvindt. Op loopafstand van de jumbo wonen is chill… op kruipafstand van de kroeg wonen is chiller!

Elke maandag op huisavond koken we iets nieuws en drinken/chillen/borrelen we met elkaar of een ander studentenhuis. Soms escaleren we, soms chillen we op de bank. We doen veel met elkaar! We vieren met de buren oud en nieuw, hebben jaarlijks een huisweekend, dineren om het jaar met oude huisbewoners, en we geven elk jaar met de buren een huisfeest voor A.S.V. Taste. In de zomer is het heerlijk om op het dakterras in het zonnetje gezelligheid te creëren. Heb jij zin om een actief studentenleven te hebben met 5 goede vrienden? We hopen je snel te zien!

Groetjes,
Het Riagg

Vacuüm!

Met wie moet je er anders over praten

Huize Heilige Hubertus

Als er één huis is waar je in het Enschedese studentenleven niet omheen kan, is het Huize Heilige Hubertus. Dit is ons geheel eigen Herenhuis, wat betekent dat het huis wordt beheerd door oud bewoners. Het huis is gevestigd in één van de meest karakteristieke, grote en oude panden in hartje Enschede; ideaal gelegen tussen Oude Markt en Station Enschede.

Op dit studentenhuis houden wij ervan om veel te ondernemen, zowel gezamenlijk als individueel. Zo organiseren wij elk jaar het grootste en gaafste huisfeest van Nederland met honderden bezoekers uitgedost in de gekste outfits. Vraag het aan willekeurige studenten uit Enschede en zij zullen dit beamen.

Verder heeft iedere bewoner een actief bestaan in de Enschedese studentenwereld en heerst er een hecht huisleven. Zo koken en eten we bijvoorbeeld elke dag samen, drinken we regelmatig een Huisborrel, gaan we naar de bios of fietsen we naar de universiteit om te studeren of sporten.

Momenteel zijn wij op zoek naar 3 nieuwe huisgenoten. Dus, ben jij een actieve, enthousiaste (aankomend) UT student en wil je alles, maar dan ook alles, uit je studententijd halen? Dan zien we jou graag in ons midden.

Kamer is beschikbaar per 1 juni. In overleg eerder mogelijk.

Huize Hoerûhzicht

Beste kamerzoeker,

Zie jij het zitten om met 7 man het beste uit jou studententijd te halen en te wonen in een royaal vrijstaand huis in het centrum van Enschede? Wij van Huize Hoerûhzicht zijn op zoek naar een nieuwe mannelijke huisgenoot die samen met ons de leukste studententijd neer wil zetten. We zijn een hecht huis waar de huisavond op maandag centraal staat, op de maandagavond eten we altijd samen, al dan wel niet van onze barbecue en onder het genot van de vuurton in de achtertuin. Na het eten is het tijd voor een activiteit of spontane borrel. Ook zijn we alle 7 lid van of Taste of Audentis, waar we dan ook elke dinsdag en donderdag te vinden zijn. Ook onze band met oud bewoners is nog erg goed, deze komen nog minstens een keer per jaar naar Enschede voor ons epische kerstdiner of we gaan samen bootjevaren in de grachten van het mooie Utrecht. Qua voorzieningen zitten wij ook zeker niet krap bij kas, we mogen hier genieten van een vaatwasser, wasmachine, droger, barbecue, een koffiemachine, 64 inch grote tv, en zelfs een kortpittige schoonmaakster die eens in de twee weken langskomt ontbreekt niet in ons huishouden.

Huize Slappe Tuba

Wij zijn Huize Slappe Tuba, een alom bekend Heerenhuis aan de Noorderhagen, bewoond door zes mooie gasten. HST is gelegen in hartje centrum, op kruipafstand van de Oude Markt. Oftewel, dé perfecte uitvalsbasis voor een fraaie studententijd!

Onze zeer hechte huiscultuur staat garant voor altijd gezellige huis avonden, escalerende huizen borrels, een legendarisch kerstdiner, leuke festivals en natuurlijk het befaamde HuiSweekenT. Ook komen oud huisbewoners vaak weer over de vloer als ze in Enschede zijn, en anders komen ze sowieso bij het jaarlijkse oude lullen diner, de oude lullen BBQ en de HST lustrumreis.

Daarnaast koken we elke dag samen, helemaal op de maandag; wanneer we allemaal thuis eten en de avond inluiden met een pilsje. De ene keer checken we een dikke blockbuster, het andere moment zetten we ’t lekker op het zuipen. Of je nou brak bent, snoeihard wil chillen, of wilt studeren, er is altijd een relaxte sfeer in onze woonkamer.

Naast het huis zijn wij ook allemaal actief bij het studentenleven in Enschede. Met een mix van Audentis, Taste en verschillende Disputen leer je binnen de kortste keren genoeg mensen kennen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en actief ingestelde huisgenoot die een ontzettend gave en levendige studententijd tegemoet wil gaan! Ons statige pand uit 1906 heeft een zowel rijk aangeklede als grote woonkamer, balkon met uitzicht op de Oude Markt, dakterras met palmboom en loungeset, twee badkamers en een luxe nieuwe keuken die in 2022 geplaatst is. Kortom, we zijn van alle gemakken voorzien!

De openstaande kamer is ongeveer 20m2. Gas, elektra, internet, TV, wasmachine en droger zitten bij de huur in. De Kamer is beschikbaar vanaf 1 juli.

’t Katshuis

Beste aankomende student,

De tijd om onder de vleugels van je ouders vandaan te vliegen is aangebroken. Jouw studententijd is hét moment om nieuwe vrienden te maken en de tijd van je leven te hebben.

Wij zijn een studentenhuis dicht bij de binnenstad met een eigen luxueus ingerichte woonkamer met onder andere een gokkast, een fontein in de gang, grote keuken, zwembad in de voortuin, bar waar de altijd koude bieren worden genuttigd en een dakterras waar de nodige zonuren gepakt kunnen worden.
We wonen met zes mannen die alles uit hun studententijd halen door actief te zijn binnen het studentenleven bij onder andere studentenverenigingen, besturen, commissies en disputen. 

Lijkt het je leuk om met jouw toekomstige huisgenoten uit te gaan, meermaals in de week samen te eten maar ook wanneer nodig aan de studie te zitten? Wil jij met je huisgenoten erop uit en op vakantie in het buitenland? Dan is ’t Katshuis misschien wel hét huis waar jij je studententijd gaat doorbrengen.

K.C.H. Trickx

Beste aankomende student,

In 1986 werd K.C.H. Trickx, vernoemd naar onze vroegere koningin, door vier mannelijke studenten opgericht. Sindsdien wordt dit huis bewoond door 4 (soms 5) studenten die allemaal actief zijn bij studentenverenigingen en disputen. Daarnaast is er ook nog tijd voor het huis; we eten vaak samen en elke maandag hebben we huisavond.

Het huis zelf is van alle gemakken voorzien die een moderne student nodig heeft: een gedeelde keuken, wc, badkamer en natuurlijk de woonkamer met een 65-inch tv. Hierop worden de nodige potjes FIFA of Mario kart gespeeld en uiteraard worden er vaak genoeg ook series of films opgezet.

Ook houden wij veel contact met de oud-bewoners van dit huis. Elk jaar wordt een ‘oude-lullen dag’ georganiseerd door de huidige bewoners. Zo verwaterd het contact tussen jong en oud niet.

Ben jij op zoek naar een studentenhuis en wil jij het allerbeste uit je studententijd halen? Stuur dan een berichtje!

OD308

OD308 is een gezellig en actief studentenhuis net buiten de singel. In september 1968 hebben 6 mannelijke Delftse studenten dit huis opgericht omdat de campus woonplicht eindelijk werd opgeheven. Deze studenten zijn voorlopers geweest van het huidige studentenleven in Enschede. Nu, 55 jaar na de oprichting wonen hier nog steeds 5 mannelijke studenten die zich vol in het studentenleven gooien, uitdagingen opzoeken en meer uit deze periode willen halen dan alleen een diploma. Zo is eenieder van ons actief bij een studentenvereniging en betrokken bij het organiseren van diverse activiteiten in en rondom Enschede. Elke maandag om 18:00 stipt begint onze huisavond, waar we samen eten en daarna vaak onze keet (de grOD) in gaan. Echter doen we naast de huisavond genoeg met elkaar. We ondernemen spontane dingen, gaan elk jaar op huisweekend, doen een tour des parents en organiseren we in onze ruime tuin de jaarlijkse OD-Midwinterbarbecue, waar we andere studentenhuizen voor uitnodigen.

Als oudste studentenhuis van Enschede hebben wij een goede band met de oud bewoners, die erg betrokken blijven bij het huis. Zo komen de jongste oud bewoners regelmatig langs voor een kop koffie of een biertje. Daarnaast houden we elk jaar een dies, waar we met veel oud bewoners de hord op gaan en Enschede onveilig maken.

We zoeken een nieuwe mannelijke bewoner met een actieve mindset en zin in het studentenleven! Gezelligheid en vriendschap zijn woorden die de sfeer goed omschrijven.

HOK!

Padmos Pleasure Palace

Hey toekomstige student,

Bijna parallel gelegen aan het volkspark, op enkele minuten fietsen van Hogeschool Saxion en nog geen 15 minuten van de Universiteit Twente. Hier staat het ontzettend gezellige en vrijstaande studentenhuis met veel verschillende, maar stuk voor stuk toffe mannelijke studenten. In een huis waar niets moet, maar alles mag, wordt iedereen de ruimte gelaten om lekker zijn eigen ding te doen maar vooral ook om regelmatig leuke dingen samen te doen. Elke avond is het weer feest tijdens het avondeten, waarbij in duo’s wordt gekookt en daarna gezellig met het negental wordt gedineerd in de gezamenlijke woonkamer. Daarnaast worden vaak leuke dingen, zoals sinterklaas, kerst diners, huisfeesten enzovoorts georganiseerd en gaan we er regelmatig met zijn allen op uit of in onze zelfgemaakte hottub zitten tot in de vroege uurtjes, staande in onze ruime achtertuin. Ook hebben we een maandelijkse georganiseerde huisavond waarop we allerlei leuke activiteiten doen. Wij zoeken gezellige frisse studenten die het studentenleven van Enschede willen ontdekken.

Lijkt jou dit wat? Stuur dan een bericht met een verhaaltje over jezelf en jouw verwachtingen van het huis en wellicht nodigen wij jou uit om langs te komen op ons prachtige huis.

Patatras

Hallo toekomstige student,

Wij zijn de bewoners van Patatras, een mannenhuis gelegen aan de Emmastraat in Enschede. Patatras is een van de leukste studentenhuizen van Enschede, en daarnaast is het natuurlijk het mooiste huis dat deze stad te bieden heeft. Met 9 kamers, een grote tuin met jacuzzi, huisauto en een goed onderhouden pand hebben wij alles om van onze studententijd een onvergetelijke periode te maken!

Wij zijn allemaal actief binnen Enschede, ieder op zijn eigen manier. Zo staan we allemaal midden in het studentenleven want iedereen is aangesloten bij een sportvereniging, studentenvereniging of dispuut. Naast het leven buiten ons huis houden we ervan om samen lekker te koken, een film te kijken of een mooi feestje op te zoeken of er zelf een te organiseren!

Doordeweeks zijn wij te vinden op de Universiteit, want al het leuke moet er natuurlijk ook nog gestudeerd worden! Buiten het studeren en feesten zitten wij natuurlijk niet stil. Met ons huis organiseren wij meerdere evenementen in het jaar zoals een nieuwjaarsfeest en een voetbaltoernooi.  Ook zijn we in de zomer veel in onze tuin te vinden waar we bbq’en of genieten van een lekker koud biertje in de zon.

Wij hopen dat we je een mooi beeld hebben kunnen schetsen van ons huis, hopelijk zien wij jou snel voor een biertje!

Houdt Hoogh!

t’ Pott

Huize ’t Pott is al meer dan 50 jaar het bekendste studentenhuis van Enschede. Het huis bevat alleen kamers van 20 m2 en groter, beschikt over een eigen bar en open haard in de woonkamer en is in het bezit van een huisauto. Daarnaast is het huis in eigen beheer, wat betekent dat we geen rekening hoeven te houden met een huurbaas.

Naast alle voordelen van het huis zelf is het natuurlijk ook belangrijk wat voor studenten er wonen. 

Op Pott houden we ervan om veel te ondernemen. Zowel in het studentenleven bij verschillende verenigingen en disputen, als met het huis zelf zijn we erg actief. Zo organiseren we bijvoorbeeld ieder jaar het grootste studentenhuisgala van Nederland! 

Naast het organiseren van evenementen is het activisme met elkaar ook terug te zien in het dagelijks leven op het huis. Zo eten we iedere dag met elkaar en hebben we elke maandag huisavond, waarop we vaak een borreltje doen en eindigen in de stad.

Lijkt dit je nou wel wat, stuur ons vooral een berichtje op onze Insta @huize_t_pott en wie weet nodigen we je uit om alvast een keertje te komen kennismaken!

Namens de bewoners,

HopHop!

Questo

Questo is een herenhuis dat momenteel een vijfde bewoner zoekt om het huis weer compleet te maken. We zijn een gezellige groep die actief is bij allerlei verenigingen. We eten samen en hebben op woensdag huisavond waarop we naar onze stamkroeg gaan. Ook ondernemen we graag samen iets, zoals het maken van onze eigen BBQ, een bierproeverij of een avondje voetballen. 

 Onze ruime woonkamer is uiterst geschikt voor borrels en feestjes. Zo hebben we een grote ijskast voor het bier en een stereo-installatie voor de muziek. En je kamer van 22 vierkante meter is natuurlijk niet gek als je even wat tijd voor jezelf wilt. Ook beschikken we over een ruime tuin waar de zon de hele middag/avond op staat, zodat we in de zomer lekker buiten kunnen borrelen. 

 De kamer zelf heeft z’n eigen wastafel en een Frans balkon. Ook is er op elke van de drie etages een toilet (dus je hoeft nooit al te ver te lopen). Verder beschikken we onder andere over een wasmachine en een afwasmachine. Wat het leven op Questo toch wat luxer maakt dan die van een gemiddelde student. 

 Ben jij op zoek naar meer dan een dak boven je hoofd? Laat dan een bericht met daarin je telefoonnummer en een foto achter! 

’t Saethuys

Beste aankomend student,

Wij zijn vijf mannen en hebben een groot huis in hartje Enschede, ’t Saethuys. Wij zijn op zoek naar een student die actief buitenshuis in het studentenleven wil worden, gezellig samen wil eten met zijn huisgenoten en daarnaast ook af en toe een goed gesprek wil hebben. Tijdens de wekelijkse huisavond organiseren we regelmatig wat of drinken gewoon lekker een biertje.

Het huis bevindt zich midden in het centrum, tegenover de supermarkt en is een halve minuut kruipen vanaf de oude markt, waar leuke restaurants, kroegen en terrasjes te vinden zijn. Kortom, het is een perfect huis voor een echte student. Het heeft een authentieke keuken en een grote woonkamer. Er zijn twee badkamers (waarvan 1 met een bad) en 3 WC’s. In de ruime tuin op het zuiden hebben we een buitenkeuken met mooie BBQ.

Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten tijdens de Enschedays!

Slot Bommelstein

Gelegen aan de Oliemolensingel 40 in Enschede bevindt zich het prachtige mannenhuis Slot Bommelstein, ook wel bekend als ’t Slot. Op slechts een klein kwartiertje fietsen van de universiteit, enkele minuten van het stadscentrum en op kruipafstand van de supermarkt, ligt Slot Bommelstein te midden van alles wat het hart van een student begeert. Slot Bommelstein beschikt over 11 ruime kamers, elk met een eigen wastafel, een dakterras en een grote, recent gerenoveerde woonkamer. Bovendien hebben we alle nodige apparatuur, waaronder een wasmachine, droger, vaatwasser, 3 douches en 3 badkamers. Met 11 ‘Heeren’ zijn we een erg groot maar toch actief en hecht studentenhuis. Naast onze studie ondernemen we veel activiteiten bij de studentenvereniging en met elkaar. Zo organiseren we elk jaar een kerstdiner en een BBQ met onze voormalige bewoners, met wie we nog steeds veel contact hebben. Bovendien hebben we regelmatig gezamenlijke borrels en eten we vaak samen. Ben jij een student die een grote stap voor zijn toekomst wil zetten en actief wil deelnemen aan alles wat het studentenleven te bieden heeft? Stuur ons dan een bericht!

Op Ollie!

Villa Delphia

Wij zijn Villa Delphia! Sinds 1987 een begrip in Enschede. We wonen met 6 mannen in een mooie studentenvilla, perfect gelegen tussen de universiteit en de stad. We hebben veel groen om ons heen en een grote tuin. Maar dat is niet het enige dat wij te bieden hebben. We zijn namelijk 6 actieve mannen met een hechte band. Zo hebben we elke maandag huisavonden zit iedereen bij een studentenvereniging en/of dispuut en zijn we als huis aangesloten bij de SHE. Ook vindt er elk jaar een nieuwjaarsdiner plaats waar wij met oud bewoner uitgebreid dineren. Onze tuin is de perfecte locatie voor borrels. We hebben allerlei faciliteiten, zoals een eigen pingpongtafel, een basketbalhoepel, een golfset en in de zomer een zwembad. Na het sporten kun je heerlijk ontspannen op de loungeset of je vermaken in onze eigen kroeg. Binnen is er een keuken waar je ’s ochtends een vers eitje van onze eigen kippen kunt koken, en waar je ’s avonds uitgebreid kunt koken. Daarnaast beschikt het huis over een aparte woonkamer, een balkon en twee badkamers. Wil jij ook alles uit je studententijd halen? Kom dan langs!

Strak!