Mannenhuizen

Hieronder zijn de mannenhuizen te zien die vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

Fortes

Studentenhuis Fortes is op zoek naar een scholier die niet kan wachten om aan, waarschijnlijk, het mooiste hoofdstuk uit zijn leven te beginnen, zijn studententijd! Wij zoeken dus iemand die het actieve studentenleven niet schuwt en het gezellig vindt om een biertje te drinken met huisgenoten aan onze unieke bar. Wij zijn zelf ook erg actief in het studentenleven in de vorm van besturen en commissies binnen verschillende verenigingen in Enschede. Naast al het activisme en alle gezelligheid die het studentenleven te bieden heeft, vinden wij het ook erg belangrijk dat iemand zijn studie niet verwaarloost, aangezien dat uiteindelijk toch wel de reden is waarom je naar de UT bent gekomen.

Verder bieden wij ook nog vier fantastische huisgenoten die samen vaak dingen ondernemen, een fatsoenlijke kamer met eigen wasbak, een racewaardige huisauto, een zeer grote woonkamer inclusief bar en tap waar geregeld mooie verhalen voor het nageslacht ontstaan en een dakterras om te genieten van de zon als het Nederlandse weer dit toelaat. Ook zijn moderne gemakken zoals een beamer en een vaatwasser aanwezig. Naast deze praktische zaken op ons studentenhuis, hebben we ook een ideale ligging. Met maar vijf minuten fietsen ligt de binnenstad van Enschede op kruipafstand terwijl de afstand naar de UT slechts 15 minuten bedraagt!

De Beugelaar

Het wordt vaak gezegd: “De studententijd is je mooiste tijd van je leven”. Niet alleen omdat je je volledig kunt focussen op een door jou gekozen studie, maar ook omdat je jezelf naar een hoger niveau kunt tillen wat betreft je persoonlijke ontwikkeling. Een studentenhuis speelt hier een belangrijke rol bij. Huize De Beugelaar is bij uitstek een geschikt huis om het maximale uit je studententijd te halen. Het huis heeft een ideale ligging, in de wijk Twekkelerveld, op kruipafstand van de UT en op 15 minuutjes fietsen van het bruisende centrum van Enschede. De Beugelaar biedt ruimte aan 10 mannelijke studenten, die zowel bij hun studie als daarnaast (studenten- en sportverenigingen) erg actief zijn. We hebben als bewoners een hechte band met elkaar, en proberen dan ook zo vaak mogelijk met zijn allen te eten en gave activiteiten te ondernemen. Daarnaast sporten we af en toe samen, om de goddelijke lichamen te behouden.
Het huis heeft naast de 2-wekelijkse huisavonden een paar fantastische jaarlijkse evenementen: het huisfeest, de Beugelaar Buurt BBQ, een huisweekend en als klap op de vuurpijl een episch kerstdiner, waar ook zo veel mogelijk oud bewoners (‘oude lullen’) bij aanwezig zullen zijn.
De Beugelaar is van alle gemakken voorzien: twee badkamers, vier WC’s, een eigen wasbak op elke kamer, een keuken met vaatwasser en twee gasstellen, een gedeelde woonkamer met 50 inch TV, een goed gevulde bierkoelkast, een dakterras in het zonnetje, en een eigen bar met tap.
Wij zijn op zoek naar een mannelijke student, die niet alleen zijn eigen studententijd, maar ook die van de huidige bewoners, een flinke boost wil geven door in het leukste huis van Enschede te komen wonen!

Het Riagg

Gegroet komende student!

Wij zijn het Riagg, een mannelijk huis aan de van Lochemstraat midden in het centrum van Enschede. Het huis bestaat momenteel uit 6 actieve/enthousiaste studenten die lid zijn bij A.S.V. Taste. Naast dat we met 6 malse mannen wonen, hebben we ook 7 leuke buurvrouwen naast ons die we vaak genoeg lastig kunnen vallen. Ons huis bestaat uit een keuken waar alleen lekker gekookt wordt, groot dakterras waar hard gerelaxed wordt, lekker badkamertje waar lang gedoucht wordt, en 6 mooie kamers waar gezelligheid plaatsvindt. Op loopafstand van de jumbo wonen is chill… op kruipafstand van de kroeg wonen is chiller!

Elke maandag op huisavond koken we iets nieuws en drinken/chillen/borrelen we met elkaar of een ander studentenhuis. Soms escaleren we, soms chillen we op de bank. We doen veel met elkaar! We vieren met de buren oud en nieuw, hebben jaarlijks een huisweekend, dineren om het jaar met oude huisbewoners, en we geven elk jaar met de buren een huisfeest voor A.S.V. Taste. In de zomer is het heerlijk om op het dakterras in het zonnetje gezelligheid te creëren. Heb jij zin om een actief studentenleven te hebben met 5 goede vrienden? We hopen je snel te zien!

Groetjes,
Het Riagg

Vacuüm!

Met wie moet je er anders over praten

Huize Heilige Hubertus

Als er één huis is waar je in het Enschedese studentenleven niet omheen kan, is het Huize Heilige Hubertus. Dit is ons geheel eigen Herenhuis, wat betekent dat het huis wordt beheerd door oud bewoners. Het huis is gevestigd in één van de meest karakteristieke, grote en oude panden in hartje Enschede; ideaal gelegen tussen Oude Markt en Station Enschede.

Op dit studentenhuis houden wij ervan om veel te ondernemen, zowel gezamenlijk als individueel. Zo organiseren wij elk jaar het grootste en gaafste huisfeest van Nederland met honderden bezoekers uitgedost in de gekste outfits. Vraag het aan willekeurige studenten uit Enschede en zij zullen dit beamen.

Verder heeft iedere bewoner een actief bestaan in de Enschedese studentenwereld en heerst er een hecht huisleven. Zo koken en eten we bijvoorbeeld elke dag samen, drinken we regelmatig een Huisborrel, gaan we naar de bios of fietsen we naar de universiteit om te studeren of sporten.

Momenteel zijn wij op zoek naar 3 nieuwe huisgenoten. Dus, ben jij een actieve, enthousiaste (aankomend) UT student en wil je alles, maar dan ook alles, uit je studententijd halen? Dan zien we jou graag in ons midden.

Kamer is beschikbaar per 1 juni. In overleg eerder mogelijk.

Padmos Pleasure Palace

Hey toekomstige student,

Bijna parallel gelegen aan het volkspark op enkele minuten fietsen van Hogeschool Saxion en nog geen 15 minuten van de Universiteit Twente. Hier staat het ontzettend gezellige en vrijstaande studentenhuis met veel verschillende, maar stuk voor stuk toffe mannelijke studenten. In een huis waarbij niets moet, maar alles mag, wordt iedereen de ruimte gelaten om lekker zijn eigen ding te doen maar vooral ook om regelmatig leuke dingen samen te doen. Elke avond is het weer feest tijdens het avondeten, waarbij in duo’s wordt gekookt en daarna gezellig met het negental wordt gedineerd in de gezamenlijke woonkamer. Daarnaast worden vaak leuke dingen, zoals sinterklaas, kerstdiners, huisfeesten enzovoorts georganiseerd en gaan we er regelmatig met zijn allen op uit of in onze zelf gemaakte hottub zitten tot in de vroege uurtjes, staande in onze ruime achtertuin. Ook hebben we een maandelijkse georganiseerde huisavond waarop we allerlei leuke activiteiten doen.

Wij zoeken een gezellige frisse student die het studenten leven van Enschede wilt ontdekken.

Lijkt jou dit wat? Stuur dan een bericht met een verhaaltje over jezelf en jouw verwachtingen van het huis en wellicht nodigen wij jou uit om langs te komen op de kamerzoekavond.