Mannenhuizen

Hieronder zijn de mannenhuizen te zien die vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

’t Saethuys

Hallo aankomend/huidig student!

Wij zijn vijf mannen en hebben een groot huis in hartje Enschede, ’t Saethuys. Wij zijn op zoek naar een student die actief is buitenshuis in het studentenleven of dat wil gaan zijn, gezellig samen wil eten met zijn huisgenoten en daarnaast ook af en toe een goed gesprek wil hebben. Tijdens de wekelijkse huisavond organiseren we regelmatig wat of drinken gewoon lekker een biertje.

Het huis bevindt zich midden in het centrum, tegenover de supermarkt en is een halve minuut kruipen vanaf de oude markt, waar leuke restaurants, koegen en terrasjes te vinden zijn. Kortom, het is een perfect huis voor een echte student. Het heeft een authentieke keuken en een grote woonkamer. Er zijn twee badkamers (waarvan 1 met een bad) en 3 WC’s. In de ruime tuin op het zuiden hebben we een buitenkeuken met mooie BBQ.

Een kamer is vrij vanaf 1 mei.

Fortes

Studentenhuis Fortes is op zoek naar een scholier die niet kan wachten om aan, waarschijnlijk, het mooiste hoofdstuk uit zijn leven te beginnen, zijn studententijd! Wij zoeken dus iemand die het actieve studentenleven niet schuwt en het gezellig vindt om een biertje te drinken met huisgenoten aan onze unieke bar. Wij zijn zelf ook erg actief in het studentenleven in de vorm van besturen en commissies binnen verschillende verenigingen in Enschede. Naast al het activisme en alle gezelligheid die het studentenleven te bieden heeft, vinden wij het ook erg belangrijk dat iemand zijn studie niet verwaarloost, aangezien dat uiteindelijk toch wel de reden is waarom je naar de UT bent gekomen.

Verder bieden wij ook nog vier fantastische huisgenoten die samen vaak dingen ondernemen, een fatsoenlijke kamer met eigen wasbak, een racewaardige huisauto, een zeer grote woonkamer inclusief bar en tap waar geregeld mooie verhalen voor het nageslacht ontstaan en een dakterras om te genieten van de zon als het Nederlandse weer dit toelaat. Ook zijn moderne gemakken zoals een beamer en een vaatwasser aanwezig. Naast deze praktische zaken op ons studentenhuis, hebben we ook een ideale ligging. Met maar vijf minuten fietsen ligt de binnenstad van Enschede op kruipafstand terwijl de afstand naar de UT slechts 15 minuten bedraagt!

De Beugelaar

Het wordt vaak gezegd: “De studententijd is je mooiste tijd van je leven”. Niet alleen omdat je je volledig kunt focussen op een door jou gekozen studie, maar ook omdat je jezelf naar een hoger niveau kunt tillen wat betreft je persoonlijke ontwikkeling. Een studentenhuis speelt hier een belangrijke rol bij. Huize De Beugelaar is bij uitstek een geschikt huis om het maximale uit je studententijd te halen. Het huis heeft een ideale ligging, in de wijk Twekkelerveld, op kruipafstand van de UT en op 15 minuutjes fietsen van het bruisende centrum van Enschede. De Beugelaar biedt ruimte aan 10 mannelijke studenten, die zowel bij hun studie als daarnaast (studenten- en sportverenigingen) erg actief zijn. We hebben als bewoners een hechte band met elkaar, en proberen dan ook zo vaak mogelijk met zijn allen te eten en gave activiteiten te ondernemen. Daarnaast sporten we af en toe samen, om de goddelijke lichamen te behouden.
Het huis heeft naast de 2-wekelijkse huisavonden een paar fantastische jaarlijkse evenementen: het huisfeest, de Beugelaar Buurt BBQ, een huisweekend en als klap op de vuurpijl een episch kerstdiner, waar ook zo veel mogelijk oud bewoners (‘oude lullen’) bij aanwezig zullen zijn.
De Beugelaar is van alle gemakken voorzien: twee badkamers, vier WC’s, een eigen wasbak op elke kamer, een keuken met vaatwasser en twee gasstellen, een gedeelde woonkamer met 50 inch TV, een goed gevulde bierkoelkast, een dakterras in het zonnetje, en een eigen bar met tap.
Wij zijn op zoek naar een mannelijke student, die niet alleen zijn eigen studententijd, maar ook die van de huidige bewoners, een flinke boost wil geven door in het leukste huis van Enschede te komen wonen!

Het Riagg

Gegroet komende student!

Wij zijn het Riagg, een mannelijk huis aan de van Lochemstraat midden in het centrum van Enschede. Het huis bestaat momenteel uit 6 actieve/enthousiaste studenten die lid zijn bij A.S.V. Taste. Naast dat we met 6 malse mannen wonen, hebben we ook 7 leuke buurvrouwen naast ons die we vaak genoeg lastig kunnen vallen. Ons huis bestaat uit een keuken waar alleen lekker gekookt wordt, groot dakterras waar hard gerelaxed wordt, lekker badkamertje waar lang gedoucht wordt, en 6 mooie kamers waar gezelligheid plaatsvindt. Op loopafstand van de jumbo wonen is chill… op kruipafstand van de kroeg wonen is chiller!

Elke maandag op huisavond koken we iets nieuws en drinken/chillen/borrelen we met elkaar of een ander studentenhuis. Soms escaleren we, soms chillen we op de bank. We doen veel met elkaar! We vieren met de buren oud en nieuw, hebben jaarlijks een huisweekend, dineren om het jaar met oude huisbewoners, en we geven elk jaar met de buren een huisfeest voor A.S.V. Taste. In de zomer is het heerlijk om op het dakterras in het zonnetje gezelligheid te creëren. Heb jij zin om een actief studentenleven te hebben met 5 goede vrienden? We hopen je snel te zien!

Groetjes,
Het Riagg

Vacuüm!

Met wie moet je er anders over praten

Huize Heilige Hubertus

Als er één huis is waar je in het Enschedese studentenleven niet omheen kan, is het Huize Heilige Hubertus. Dit is ons geheel eigen Herenhuis, wat betekent dat het huis wordt beheerd door oud bewoners. Het huis is gevestigd in één van de meest karakteristieke, grote en oude panden in hartje Enschede; ideaal gelegen tussen Oude Markt en Station Enschede.

Op dit studentenhuis houden wij ervan om veel te ondernemen, zowel gezamenlijk als individueel. Zo organiseren wij elk jaar het grootste en gaafste huisfeest van Nederland met honderden bezoekers uitgedost in de gekste outfits. Vraag het aan willekeurige studenten uit Enschede en zij zullen dit beamen.

Verder heeft iedere bewoner een actief bestaan in de Enschedese studentenwereld en heerst er een hecht huisleven. Zo koken en eten we bijvoorbeeld elke dag samen, drinken we regelmatig een Huisborrel, gaan we naar de bios of fietsen we naar de universiteit om te studeren of sporten.

Momenteel zijn wij op zoek naar 3 nieuwe huisgenoten. Dus, ben jij een actieve, enthousiaste (aankomend) UT student en wil je alles, maar dan ook alles, uit je studententijd halen? Dan zien we jou graag in ons midden.

Kamer is beschikbaar per 1 juni. In overleg eerder mogelijk.

Padmos Pleasure Palace

Hey toekomstige student,

Bijna parallel gelegen aan het volkspark op enkele minuten fietsen van Hogeschool Saxion en nog geen 15 minuten van de Universiteit Twente. Hier staat het ontzettend gezellige en vrijstaande studentenhuis met veel verschillende, maar stuk voor stuk toffe mannelijke studenten. In een huis waarbij niets moet, maar alles mag, wordt iedereen de ruimte gelaten om lekker zijn eigen ding te doen maar vooral ook om regelmatig leuke dingen samen te doen. Elke avond is het weer feest tijdens het avondeten, waarbij in duo’s wordt gekookt en daarna gezellig met het negental wordt gedineerd in de gezamenlijke woonkamer. Daarnaast worden vaak leuke dingen, zoals sinterklaas, kerstdiners, huisfeesten enzovoorts georganiseerd en gaan we er regelmatig met zijn allen op uit of in onze zelf gemaakte hottub zitten tot in de vroege uurtjes, staande in onze ruime achtertuin. Ook hebben we een maandelijkse georganiseerde huisavond waarop we allerlei leuke activiteiten doen.

Wij zoeken een gezellige frisse student die het studenten leven van Enschede wilt ontdekken.

Lijkt jou dit wat? Stuur dan een bericht met een verhaaltje over jezelf en jouw verwachtingen van het huis en wellicht nodigen wij jou uit om langs te komen op de kamerzoekavond.   

Huize de Boskamp

Boskamp is een van de mooiste huizen die Enschede rijk is. Sinds 1983 bewoonden Boskampers de villa ‘Boskamp’ aan de Noord Esmarkerrondweg. Echter waren de studenten in de loop der jaren genoodzaakt te verhuizen. In 1992 verhuisden de toenmalige bewoners naar de ‘nieuwe’ Boskamp, welke vandaag de dag gevestigd is aan de Steenweg 130. Om nooit meer te hoeven verhuizen besloten de (oud-)bewoners genoeg geld bij elkaar te leggen om het huis in handen te leggen van Stichting de Boskamp.

Het grote witte huis op de hoek is in ons eigen beheer waardoor wij geen rekening hoeven te houden met een huurbaas. Zodoende beschikt Boskamp over vele faciliteiten die het leven van een Boskamper net even iets beter maken dan die van de gemiddelde student. Zo beschikken wij over een huisauto, een eigen tapfaciliteit met bar voor zowel binnen als buiten en een open haard voor in de koude wintermaanden.

De Mooie mannen van de Boskamp bestaan uit negen mannen die samen een hechte band vormen. Alle negen profileren zich door middel van disputen, sport- en studentenverengingen. Ook ondernemen ze veel met elkaar. Zo is iedereen, elke maandagavond vanaf 18.00 uur in de woonkamer te vinden voor de vaste huisavond, wordt er elk jaar een kerstdiner georganiseerd en worden er jaarlijks activiteiten met oud-bewoners ondernomen. Bovendien is Huize de Boskamp toegetreden tot de SHE (Studentenhuis Estafette), waar ze elke borrel te vinden zijn in de fuchsia klusjassen. Als een van de twaalf SHE-huizen organiseert het huis elk jaar een eigen borrel. Huize de Boskamp organiseert de beroemde Paasborrel.

Vanuit de Mooie mannen van de Boskamp een ontzettend mooie Kick-In toegewenst!

L.U.M.M.E.L

CAST

Ben jij aankomend student, heb jij zin in een actief studentenleven naast je studie en lijkt het je wat om op deze prachtige villa te wonen? Waarschijnlijk is CAST dan wat voor jou!

Studentenhuis CAST is een mannenhuis aan de Enschedese singel. Gelegen op 5 minuten fietsen naar het centrum en 10 naar de universiteit, valt er over de locatie niet te klagen. Het huis bestaat sinds 1983 en wordt bewoond door 6 mannelijke studenten met verschillende studies van de Universiteit of het Saxion.

Het pand is goed onderhouden en voorzien van de nodige luxe waaronder een zelfgebouwde jacuzzi, een thuisbioscoop met beamer en een mooie huisauto. Uiteraard allemaal om het zware studentenbestaan iets te veraangenamen.

De vrijkomende kamer heeft een eigen wasbak en is goed onderhouden.
Naast de huurkosten en G/W/E zijn algemene zaken zoals de huisauto, schoonmaakmiddelen, brood, melk, koffie enzovoorts bij de prijs inbegrepen.

We zijn nu al enkele jaren eigenaar van ons eigen pand, mede dankzij investeringen van oud-bewoners. Hierdoor hebben we nooit problemen met een huisbaas en hebben we veel contact met de oud-bewoners, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse kerstdiner.

Wil jij hier komen wonen en een gezellige studententijd hebben? Stuur een berichtje en wie weet wordt jij onze nieuwe huisgenoot!

Huize Primus Inter Pares

Dag aankomende student,

Huize Primus Inter Pares, kortweg Huize PIP, is sinds 1982 een begrip in Enschede. We wonen met zes gasten en zijn vanaf het begin van de zomer op zoek naar twee nieuwe huisgenoten. Door de jaren heen is Huize PIP bewoont door meer dan zestig mannen die allen hun stempel op het Enschedese studentenleven gedrukt hebben, en met wie wij nog steeds veel contact hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld elk jaar een nieuwjaarsdiner met alle oud-bewoners.

We zijn een hecht huis, wat onder andere inhoudt dat we elke maandag huisavond hebben waar we eerst uitgebreid koken en daarna lekker doorborrelen in het centrum. Daarnaast zijn we samen met elf andere huizen lid van de SHE, waarbij we elke borrel te vinden zijn in onze traditionele spencers. Iedereen van ons is actief in het studentenleven en zit dan ook bij Audentis of Taste. Ons huis is van de nodige gemakken voorzien. Zo hebben we een ruime woonkamer en tuin (waar we ’s zomers graag van het zonnetje genieten met een weizen), en zitten we op loopafstand van het centrum. Heb jij zin om alles mee te maken wat het Enschedese studentenleven te bieden heeft? Kom dan vooral een keer langs!

Namens de bewoners van Huize PIP,

36!

Patatras

Hallo toekomstige student,

Wij zijn de bewoners van Patatras, een mannenhuis gelegen aan de Emmastraat in Enschede. Patatras is een van de leukste studentenhuizen van Enschede, en daarnaast is het natuurlijk het mooiste huis dat deze stad te bieden heeft. Met 9 kamers, een grote tuin met jacuzzi, huisauto en een goed onderhouden pand hebben wij alles om van onze studententijd een onvergetelijke periode te maken!

Wij zijn allemaal actief binnen Enschede, ieder op zijn eigen manier. Zo staan we allemaal midden in het studentenleven want iedereen is aangesloten bij een sportvereniging, studentenvereniging of dispuut. Naast het leven buiten ons huis houden we ervan om samen lekker te koken, een film te kijken of een mooi feestje op te zoeken of er zelf een te organiseren!

Doordeweeks zijn wij te vinden op de Universiteit, want al het leuke moet er natuurlijk ook nog gestudeerd worden! Buiten het studeren en feesten zitten wij natuurlijk niet stil. Met ons huis organiseren wij meerdere evenementen in het jaar zoals een nieuwjaarsfeest en een voetbaltoernooi.  Ook zijn we in de zomer veel in onze tuin te vinden waar we bbq’en of genieten van een lekker koud biertje in de zon.

Wij hopen dat we je een mooi beeld hebben kunnen schetsen van ons huis, hopelijk zien wij jou snel voor een biertje!

Houdt Hoogh!

Huize Hoerûhzicht

Beste kamerzoeker,

Wij van Huize Hoerûhzicht zijn op zoek naar een nieuwe mannelijke huisgenoot die samen met ons de leukste studententijd wilt beleven. Met 7 heren studerend aan de universiteit, proberen wij elke dag het meeste uit onze studententijd te halen. Wij zijn een hecht studentenhuis waar bijna elke avond samen gegeten wordt, waarna een borrel of competitief potje fifa, mariokart en poker niet uitblijven. Ook zijn we alle 7 lid bij een studentenvereniging (Audentis/Taste) waar wij vaak genoeg te vinden zijn. Buiten dat ondernemen we nog meer samen als huis. Bijvoorbeeld in de achtertuin de vuur ton aanzetten met een heerlijke bbq en een goede borrel, samen een film kijken of een werelds maaltje neerzetten met een bier/wijn/whiskeyproeverij. Verder hebben we ook nog een hechte band met de oudhuisgenoten waarmee we jaarlijks nog een kerstdiner en andere activiteiten hebben. Een deel van de huur gaat ook maandelijks naar een spaarpot om samen op vakantie te gaan of om samen een bizarre activiteit te doen. Ons huis, een royaal, vrijstaand pand in het centrum van Enschede, heeft zijn naam te danken aan de vrouwen van lichte zeden, die vroeger tegenover ons hun intrek namen. Het huis is van alle gemakken voorzien. Zo beschikken wij over onder andere twee douches, een vaatwasser, wasmachine, droger, luxe bbq en een onmisbaar Jura Bonenkoffiemachine. Ook onze kortpittige schoonmaakster die eens per twee weken komt is geen overbodige luxe. Spreekt dit je aan? stuur ons dan een berichtje en wie weet word jij onze nieuwe huisgenoot!

Slot Bommelstein

Beste lezer!

Slot Bommelstein is al sinds 1990 het leukste studentenhuis van Enschede! 11 mannen die alles uit hun studententijd willen halen zijn namelijk hét perfecte recept voor de basis van een mooie studententijd. Studie staat natuurlijk op één, maar er moet ook genoten worden. Een barbecue op het dakterras, huisweekend, filmavond of een leuke borrel zijn dingen die wij graag met elkaar ondernemen. Alle bewoners zitten bij studie- sport- of studentenverenigingen en zijn graag in de stad te vinden.

Het huis is van alle gemakken voorzien. Zo hebben we een ruime woonkamer met keuken (incl. vaatwasser) en een bar, en aparte eetzaal waar wij proberen zoveel mogelijk samen te eten. Daarnaast beschikken we over een ruim dakterras, inclusief barbecue en comfortabele hoekbank, waar wij graag in de zonnige dagen een biertje drinken en een hapje eten! Verder hebben we nog: drie badkamers, een eigen bibliotheek, een wijnkelder en een ruime garage.

Ben jij op zoek naar een studentenhuis met huisgenoten die tevens vrienden voor het leven zijn en graag geniet van al het moois wat de studententijd te bieden heeft? Stuur een bericht en wie weet drinken we binnenkort samen een biertje op het dakterras!

Tot snel en op Ollie!

Cocagne

Wil jij, naast het behalen van je studie, het maximale uit je studententijd halen? Dan is Cocagne wat jij zoekt.

Wij zijn een studentenhuis met 6 mannelijke bewoners.

Ons vrijstaande huis is gelegen aan de Hengelosestraat, precies tussen de Universiteits Campus en het centrum van Enschede. Beiden op maar 5 minuten fietsafstand!

Het huis is voorzien van grote kamers, een woonkamer, keuken, 2 badkamers, 3 toiletten, een urinoir, een grote tuin rondom het huis en zelfs een eigen bar in bruincafé stijl. Ook de huishoudelijke faciliteiten, zoals vaatwasser, wasmachine, droger, etc. ontbreken niet.

De bewoners zijn allen, naast de studie, erg actief in het studenten/verenigingsleven van Enschede. We zijn een hechte groep die graag samen dingen onderneemt. Zo wordt er samen gestudeerd en gegeten, maar zeker ook gezellig geborreld in onze eigen bar op bijvoorbeeld de huisavond, dan wel een kerstdiner of jaarlijkse activiteiten met oud-bewoners.

Ben jij een enthousiaste, mannelijke, (aankomend)eerste of tweedejaars student die het allerbeste beste uit zijn studententijd wil halen? Dan zien we jou graag in ons midden!

’t Klokhuis

’t Klokhuis is al sinds 1984 een actief herenhuis, in het centrum van Enschede. We wonen in totaal met 5 mannen die allemaal actief zijn in het Enschedese studentenleven. Ons huis ligt op een steenworp afstand van het station en alle kroegen. Daarnaast zijn we van alle gemakken voorzien, zoals een wasmachine, vaatwasser en een wasbak in elke kamer. De zon komt op op ons balkon en gaat onder op ons dakterras waar we graag chillen en barbecueën.
Wij zijn een hecht huis, eten elke avond samen met wie er thuis is, dus er wordt elke dag lekker gekookt. Op maandagavond houden we onze huisavond. Ook hebben we een aantal jaarlijkse activiteiten, zoals een weekend met oud-bewoners, kerstdiner, borrels en nog veel meer.
Wij zijn op zoek naar een nieuwe huisgenoot die samen met ons maximaal wil genieten van het studentenleven.
Ben jij iemand die meer uit zijn studententijd wil halen dan alleen studeren?
Kom dan gezellig kennismaken met ons tijdens Enschedays.

De foto’s die in de bijlage zitten, mogen worden toegevoegd.

Hopelijk hebben jullie zo alle informatie die jullie van ons nodig hebben.

T.H.S.H De Brakke Boomtor

Welkom,

Wie zijn wij

Wij zijn een gezellig, actief studentenhuis met studenten op de UT en Saxion. Wij zijn lid bij veel verschillende verenigingen, vooral Euros, Taste en Audentis. Ons huis bestaat sinds 1996 en wij hebben sinds die tijd aardig wat tradities opgebouwd. Ook hebben wij nog een hechte band met onze oud-huisgenoten, die nog regelmatig over de vloer komen. Wij wonen met negen mannen en onze geliefde huiskat, Poekie.

Wat doen we

Elke avond eten er mensen samen en elke maandagavond hebben wij huisavond. Dan ondernemen we wat binnen of buiten huis, of chillen we een avond met een film of een spelletje. De rest van de dagen verdoen we onze tijd samen in de woonkamer met veel koffie, of wordt er samen gestudeerd. Ons huis kent ook veel tradities en terugkomende activiteiten, zoals de oudlullendag, kerstdiner en ons legendarische Huisfeest “De Cocktailborrel”.

Het huis

We hebben een stalling voor fietsen, een achtertuin geschikt voor BBQs en in de zomer een riant zwembad, en een dakterras. We hebben een grote keuken met maar liefst twee vaatwassers, een wasmachine, droger en twee douches. In de zeer grote woonkamer staat een mooie bar waar wij veel huisavonden doorbrengen. Deze bar kan ook goed gebruikt worden voor een grote borrel of in staat zijn om een feestje te organiseren.

’t Schijtpaleis

Ons mooie Schijtpaleis staat al sinds 1989 bekend als het meest broederlijke studenten- en verenigingshuis van Enschede. Ons huis heeft een rijke geschiedenis aan binnen Enschede en de studentenvereniging Audentis.

‘t Schijtpaleis is dé plek waar je zowel overdag als ‘s avonds student kan zijn. De vier mannen op ’t Schijtpaleis kunnen alles met elkaar delen: de kamerdeuren, die aan de woonkamer grenzen, staan vrijwel altijd open. We eten (en drinken) gezamenlijk, ondernemen, klussen en organiseren evenementen binnen-en buitenshuis en we moedigen elkaar aan te excelleren in studie en studentenleven. Zo zijn we allemaal actief binnen de vereniging, bij disputen, besturen, sportclubs en commissies.

Het huis is opgericht op 7 oktober 1989 aan de kalanderstraat 23, waar het na 25 jaar moest verhuizen naar het huidige adres de Deurningerstraat 6a. Het huidige adres heeft een ideale ligging tussen de Oude Markt en de universteit. De Oude Markt en het station liggen op kruipafstand van ‘t Schijtpaleis en de universiteit ligt op 10 minuutjes fietsen van ons mooie studentenhuis.

Naast dat de actieve bewonors elkaar vaak zien, komen er ook regelmatig oude bewoners langs om lekker een kopje koffie, biertje of een huisshotje ouzo te doen. Wij doen er ook alles aan om deze banden niet te verwateren. Zo hebben we ieder jaar een diner en een weekendje met zijn allen.

Heb je nou interesse? Kom dan langs tijdens de Enschedays!

OD308

OD308 is een gezellig en actief studentenhuis net buiten de singel. In september 1968 hebben 6 mannelijke Delftse studenten dit huis opgericht omdat de campus woonplicht eindelijk werd opgeheven. Deze studenten zijn voorlopers geweest van het huidige studentenleven in Enschede. Nu, 55 jaar na de oprichting wonen hier nog steeds 5 mannelijke studenten die zich vol in het studentenleven gooien, uitdagingen opzoeken en meer uit deze periode willen halen dan alleen een diploma. Zo is eenieder van ons actief bij een studentenvereniging en betrokken bij het organiseren van diverse activiteiten in en rondom Enschede. Elke maandag om 18:00 stipt begint onze huisavond, waar we samen eten en daarna vaak onze keet (de grOD) in gaan. Echter doen we naast de huisavond genoeg met elkaar. We ondernemen spontane dingen, gaan elk jaar op huisweekend, doen een tour des parents en organiseren we in onze ruime tuin de jaarlijkse OD-Midwinterbarbecue, waar we andere studentenhuizen voor uitnodigen.

Als oudste studentenhuis van Enschede hebben wij een goede band met de oud bewoners, die erg betrokken blijven bij het huis. Zo komen de jongste oud bewoners regelmatig langs voor een kop koffie of een biertje. Daarnaast houden we elk jaar een dies, waar we met veel oud bewoners de hord op gaan en Enschede onveilig maken.

We zoeken een nieuwe mannelijke bewoner met een actieve mindset en zin in het studentenleven! Gezelligheid en vriendschap zijn woorden die de sfeer goed omschrijven.

HOK!

Huize WarmWit

Huize WarmWit is een vrijstaand studentenhuis waar 8 mannelijke studenten bivakkeren. Het huis heeft een ideale ligging tussen de UT en het centrum in, waar wij allen actief zijn bij de Enschedese studentenverenigingen. In de zomervakantie komen bij ons twee kamers vrij, dus daarom zijn wij op zoek naar twee nieuwe, actieve huisgenoten.

Bij ons thuis wordt er iedere dag gezamenlijk gegeten, dit komt erop neer dat je ongeveer 1x per week kookt voor de rest van het huis. Wij drinken samen geregeld een biertje, of dat nou spontaan is of tijdens een van onze maandelijkse huisavonden. Deze huisavonden worden altijd georganiseerd door twee huisgenoten, waardoor er altijd wat speciaals op het programma staat.
Verder gaan wij jaarlijks op huisweekend, waar wij in het buitenland een stad op stelten zetten en een paar memorabele avonden beleven. Daarnaast hebben wij jaarlijks een kerstdiner waar alle oud-huisgenoten ook zijn uitgenodigd. Andere events zijn vader, moeder of zusjes-dag, datediner en dergelijke activiteiten.
Ook wordt er in ons huis gestudeerd uiteraard, hiervoor zijn we tenslotte in Enschede. De woonkamer wordt geregeld omgetoverd tot een studieruimte of men verhuist gezamenlijk naar de universiteitsbibliotheek een paar minuten verderop.

Het huis heeft een paar benoemswaardige gemakken: een veranda waar wij door de aanwezigheid van een heater het hele jaar door kunnen chillen, dopjesteller, shotjesbord, loungeset en een hottub die in de hete zomer voor verkoeling kan zorgen, maar die ook nog eens, binnen een paar uur, op een heerlijke temperatuur kan worden opgestookt.
Verder heeft het huis een audio-rijke douche, twee wc’s, wasmachine, vaatwasser, zeer snel internet, dartbord, een playstation met o.a. Fifa, grote BBQ en een grote tuin met overdekte ruimte voor alle fietsen.

Asgard

Ben je op zoek naar actief studentenleven in Enschede? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met jou vormen wij een actief en hecht huis bestaande uit 13 gasten.

Onvergetelijke momenten maken we mee door elk jaar op huisweekend te gaan, een episch jaarlijks Nieuwjaarsfeest te organiseren om het nieuwe jaar met zo’n 200 vrienden in te luiden, maar natuurlijk ook met de kleinere dingen als huisavonden en borrels met andere studentenhuizen! Dit allemaal in de grootste achtertuin en op het mooiste dakterras van het centrum.

Asgard is gevestigd aan Noorderhagen in het hartje van het centrum, met de Jumbo voor de deur en de kroeg praktisch in onze achtertuin zijn wij voorzien van een optimaal gemak.

Huize Slappe Tuba

Wij zijn Huize Slappe Tuba,

een alom bekend Heerenhuis aan de Noorderhagen, bewoond door zes mooie gasten. HST is gelegen in hartje centrum, op kruipafstand van de Oude Markt. Oftewel, dé perfecte uitvalsbasis voor een fraaie studententijd!

Onze zeer hechte huiscultuur staat garant voor altijd gezellige huis avonden, escalerende huizen borrels, een legendarisch kerstdiner, leuke festivals en natuurlijk het befaamde HuiSweekenT. Ook komen oud huisbewoners vaak weer over de vloer als ze in Enschede zijn, en anders komen ze sowieso bij het jaarlijkse oude lullen diner, de oude lullen BBQ en de HST lustrumreis.

Daarnaast koken we elke dag samen, helemaal op de maandag; wanneer we allemaal thuis eten en de avond inluiden met een pilsje. De ene keer checken we een dikke blockbuster, het andere moment zetten we ’t lekker op het zuipen. Of je nou brak bent, snoeihard wil chillen, of wilt studeren, er is altijd een relaxte sfeer in onze woonkamer.

Naast het huis zijn wij ook allemaal actief bij het studentenleven in Enschede. Met een mix van Audentis, Taste en verschillende Disputen leer je binnen de kortste keren genoeg mensen kennen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en actief ingestelde huisgenoot die een ontzettend gave en levendige studententijd tegemoet wil gaan! Ons statige pand uit 1906 heeft een zowel rijk aangeklede als grote woonkamer, balkon met uitzicht op de Oude Markt, dakterras met palmboom en loungeset, twee badkamers en een luxe nieuwe keuken die in 2022 geplaatst is. Kortom, we zijn van alle gemakken voorzien!

De openstaande kamer is ongeveer 20m2. Gas, elektra, internet, TV, wasmachine en droger zitten bij de huur in. De Kamer is beschikbaar vanaf 1 juli.