Mannenhuizen

Op deze pagina vind je de mannenhuizen die in 2022 één of meerdere nieuwe huisgenoten zoeken! Een deel van deze huizen zal ook deelnemen aan Enschedays 2022.

Huize ’t Pott

Sinds 1968 is Huize ’t Pott al een studentenhuis. Met haar rijke geschiedenis die dateert van het jaar 1880, is Huize ’t Pott niet alleen een studentenhuis, maar ook een iconisch huis voor de stad Enschede.

Deze oude textielvilla is tegenwoordig het luxe onderkomen van 8 actieve en ondernemende studenten. Deze luxe is terug te vinden in onder andere de ruime kamers, die stuk voor stuk minstens 20 vierkante meter bedragen. Daarnaast beschikt ons huis over een royale woonkamer met eigen bar en open haard en beschikken wij over twee keukens én twee badkamers en niet tenminste een jacuzzi.

Naast al deze tastbare voordelen, is juist het ontastbare datgene wat dit huis zo mooi maakt. De sterke band die elke bewoner heeft met zowel elkaar als oud bewoners, maakt dat wij hier als een hechte vriendengroep leven. Zo ondernemen wij wekelijks leuke activiteiten met elkaar. Ook hebben wij verbanden, binnen en buiten Enschede, met vele huizen en disputen. Hierdoor zijn er vaak gezellige borrels. Naast dat er veel gezelligheid is, letten wij ook zeker op elkaars studie en stimuleren wij dit. Omdat wij elk onze eigen huistaak hebben, is verantwoordelijkheid iets wat zeker terug te vinden is op Huize ’t Pott.

Deze verantwoordelijkheid is ieder jaar ook terug te vinden in het grootste studenten huisgala van Nederland, ’t Pott Gala. Dit traditionele gala organiseren wij volledig zelf, samen met de hulp van oud bewoners, in en rondom ons huis. Dit resulteert elk jaar weer in een prachtige avond, voor onszelf, maar ook voor de honderden bezoekers.

Wil jij, net als wij, het meeste uit jouw studententijd halen en een band creëren voor het leven? Stuur ons dan vooral een bericht en dan zien wij jou misschien terug onder het genot van een koffietje of koude Heineken.

HopHop!

Club 9-2

Wij van CLUB 9-2 zijn het leukste mannenhuis van Enschede. Met 11 man zijn wij momenteel een actief en hecht studentenhuis dat iedere dag samen eet en veel organiseert. Met ons huis organiseren wij onder andere: speciaalbieravonden, feesten, uitgaan, sporttoernooien, huisweekend, wintersport, zomervakantie, kerstdiner, sinterklaas en nog véééél meer! Bijna iedereen van ons is actief bij een studenten-, studie- of sportvereniging en dit doen we met veel plezier!

We zijn opzoek naar een nieuwe enthousiaste huisgenoot die wat van zijn studentenleven wil maken! Die naast zijn studie het ook belangrijk vind om in een actief huis te wonen.

Van niksdoen krijg je dorst!

Studentenhuys Praeclara Rara

Studentenhuys Praeclara Rara is een studentenhuys met een lange geschiedenis. Dit huys, waar momenteel 5 helden wonen, biedt genoeg ruimte voor plezier en vertier. Naast onze eigen kroeg en bar hebben we een grote woonkamer, ruime keuken en tuin met zwembad.

De huidige bewoners zijn actief in het studentenleven en halen hier het beste uit. Zo nu en dan een weekend weg met de oud- bewoners is geen rariteit.
Daarnaast is het iedere maandag huysavond, waarbij een biertje niet zal ontbreken. Naast de huysavonden doen we veel dingen samen, een festival bezoeken, terrasje pakken, lekker eten of een dagje studiepunten binnenkoppen.

Ben jij een student die naast zijn studie zich ook op andere vlakken wil ontwikkelen? Lijkt het jou mooi om in een huys te wonen met mede studenten die tevens je beste vrienden zijn? Kom dan langs tijdens Enschedays!

Slot Bommelstein

Slot Bommelstein is al sinds 1990 het leukste studentenhuis van Enschede! 11 mannen die alles uit hun studententijd willen halen zijn namelijk hét perfecte recept voor de basis van een mooie studententijd.

Studie staat natuurlijk op één, maar er moet ook genoten worden. Een barbecue op het dakterras, huisweekend, filmavond of een leuke borrel zijn dingen die wij graag met elkaar ondernemen. Alle bewoners zitten bij studie- sport- of studentenverenigingen en zijn graag in de stad te vinden. Het huis is van alle gemakken voorzien. Zo hebben we een ruime woonkamer met keuken (incl. vaatwasser), een bar en een aparte eetzaal waar wij proberen zoveel mogelijk samen te eten.
Daarnaast beschikken we over een ruim dakterras, inclusief barbecue en comfortabele hoekbank, waar wij graag in de zonnige dagen een biertje drinken en een hapje eten!

Verder hebben we nog: drie badkamers, een eigen bibliotheek, een wijnkelder en een ruime garage.

Tot snel en op Ollie!

Questo

Questo is een herenhuis dat momenteel een vijfde bewoner zoekt om het huis weer compleet te maken. We zijn een gezellige groep die actief is bij allerlei verenigingen. We eten samen en hebben op woensdag huisavond waarop we naar onze stamkroeg gaan. Ook ondernemen we graag samen iets, zoals het maken van onze eigen BBQ, een bierproeverij, karten of een avondje voetballen.

Onze ruime woonkamer is uiterst geschikt voor borrels en feestjes. Zo hebben we een grote ijskast voor het bier en een stereo-installatie voor de muziek. En je kamer van 22 vierkante meter is natuurlijk niet gek als je even wat tijd voor jezelf wilt. Ook beschikken we over een ruime tuin van waar de zon de hele middag/avond op staat, zodat we in de zomer lekker buiten kunnen borrelen.

De kamer zelf heeft z’n eigen wastafel en een Frans balkon. Ook is er op elke van de drie etages een toilet (dus je hoeft nooit al te ver te lopen). Verder beschikken we onder andere over een wasmachine en een afwasmachine, wat het leven op Questo toch wat luxer maakt dan die van een gemiddelde student.

CAST

Ben jij aankomend student, heb jij zin in een actief studentenleven naast je studie en lijkt het je wat om op deze prachtige villa te wonen? Waarschijnlijk is CAST dan wat voor jou!

Studentenhuis CAST is een mannenhuis aan de Enschedese singel. Gelegen op 5 minuten fietsen naar het centrum en 10 naar de universiteit, valt er over de locatie niet te klagen. Het huis bestaat sinds 1983 en wordt bewoond door 6 mannelijke studenten met verschillende studies van de Universiteit of het Saxion.
Het pand is goed onderhouden en voorzien van de nodige luxe waaronder een zelfgebouwde jacuzzi, een thuisbioscoop met beamer en een mooie huisauto. Uiteraard allemaal om het zware studentenbestaan iets te veraangenamen.

De vrijkomende kamer heeft een eigen wasbak en is goed onderhouden.
Naast de huurkosten en G/W/E zijn algemene zaken zoals de huisauto, schoonmaakmiddelen, brood, melk, koffie enzovoorts bij de prijs inbegrepen.

We zijn nu al enkele jaren eigenaar van ons eigen pand, mede dankzij investeringen van oud-bewoners. Hierdoor hebben we nooit problemen met een huisbaas en hebben we veel contact met de oud-bewoners, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse kerstdiner.

’t Klokhuis

Wij zijn een gezellig, actief herenhuis in het centrum van Enschede. Binnenkort zijn we op zoek naar een nieuwe, mannelijke huisgenoot die het beste uit zijn studententijd wil halen en actief bij wil dragen aan de sfeer van het huis. Het huis ligt op steenworp afstand van het station en alle kroegen. Daarnaast zijn we van alle gemakken voorzien, zoals een wasmachine, vaatwasser en een wasbak op elke kamer. De zon komt op op ons balkon en gaat onder op ons dakterras waar we graag barbecueën.

Wij zijn een hecht huis, eten elke avond samen met wie er thuis is, dus er wordt elke dag lekker gekookt. Op maandagavond houden we onze huisavond. Ook hebben we een aantal jaarlijkse activiteiten, zoals een weekend met oud-bewoners, kerstdiner, borrels en nog veel meer.

Witte muts!

Patatras

Studentenhuis Patatras is een van de oudste studentenhuizen uit Enschede en bovendien het mooiste huis dat Enschede te bieden heeft! Patatras heeft een riante tuin met jacuzzi, is een goed onderhouden huis en met zelfs een huisauto zijn wij voorzien van alle luxe die je nodig hebt voor de mooiste tijd van je leven, je studentenleven! Over het huis: Sinds 1970 wordt dit oude herenhuis aan de Emmastraat bewoont door studenten. Patatras beschikt over 9 verschillende kamers met elk hun eigen charme, een gezamenlijke woonkamer, luxe keuken voorzien van alle gemakken, glasvezelinternet, twee wc’s, kelder, wasmachine/wasdroger en twee luxe badkamers. Dit alles is in eigen beheer en daardoor zijn wij onze eigen huurbaas! Samen werken we aan een steeds mooier huis, dat wordt bewoond door een hechte groep mannelijke studenten die allen actief meedoen aan het studentenleven.

Vanaf heden is er één kamer vrij. Ben jij die toekomstige actieve, Nederlandse en mannelijke UT-student die van zijn studententijd de mooiste tijd uit zijn leven wilt maken en naast alle lol ook serieus aan zijn studie kan werken? Wie weet kom jij tijdens Enschedays langs op het mooiste studentenhuis van Enschede!

Tot snel!

OD308

OD308 is het oudste studentenhuis van Enschede. In september 1968 hebben 6 mannelijke Delftse studenten dit huis opgericht omdat de campus woonplicht eindelijk werd opgeheven. Deze studenten zijn voorlopers geweest van het huidige studentenleven in Enschede.

Nu -54 jaar later- wonen hier nog steeds 5 mannelijke studenten die zich vol in het studentenleven gooien, uitdagingen opzoeken en meer uit deze periode willen halen dan alleen een diploma. Zo is eenieder van ons actief bij een studentenvereniging en betrokken bij het organiseren van diverse activiteiten in en rondom Enschede. Elke maandag om 18:00 stipt begint onze huisavond, waar we samen eten. Daarna hebben we bijna altijd een activiteit, of we nou met zijn vijven gaan borrelen in onze keet (grOD), gaan poolen, voetballen of een borrel hebben met een ander huis, het is altijd gezellig. Daarnaast gaan we elk jaar op huisweekend en doen we een tour des parents.

Bijzonder is dat oud bewoners erg betrokken blijven bij het huis. Zo komen de jongste oud bewoners regelmatig langs voor een kop koffie of een biertje. Daarnaast houden we elk jaar een dies, waar we met veel oud bewoners de hord op gaan en Enschede onveilig maken.

OD308 is gelegen net ten noorden van de singel. Het is een klein kwartiertje fietsen naar de campus, en zo’n 5 minuten naar de stad. Verder genieten we van een ruime tuin en keuken die van alle gemakken voorzien zijn. In onze ruime achtertuin organiseren we in Februari de OD-Midwinterbarbecue waarvoor we andere studentenhuizen uitnodigen, de midwinterbarbecue is een begrip voor vele studenten in Enschede. Dan hebben we achter in onze tuin de grOD met daarin onze eigen bar waar we met elkaar en vrienden regelmatig vertoeven. Ideaal hieraan is dat het in huis daardoor rustig blijft en ook nog gestudeerd kan worden terwijl er mensen over de vloer zijn.

We zoeken een nieuwe mannelijke bewoner met een actieve mindset en zin in het studentenleven! Gezelligheid en vriendschap zijn woorden die de sfeer goed omschrijven.

HOK!

Het Katshuis

Beste aankomend student,

Na jarenlang veilig thuis gewoond te hebben is het nu eindelijk tijd om onder de vleugels van je ouders vandaan te komen en het studentenleven te trotseren. Uiteraard zal je tijdens deze studententijd nieuwe vrienden maken en met hen de tijd van je leven hebben. Je huisgenoten kunnen hier een belangrijke rol in spelen! Lijkt het jou leuk om samen met je toekomstige huisgenoten uit te gaan, meerdere keren per week samen eten én ook samen te studeren? Wil jij met je huisgenoten naar het buitenland? Dan is ‘t Katshuis misschien wel hét huis waar jij je studententijd gaat doorbrengen. Wij zijn allemaal actief binnen het studentenleven, denk hierbij aan studentenverenigingen, besturen en disputen. Daarom kunnen wij samen met jou het optimale uit jouw studententijd halen!

Ons huis is van alle gemakken voorzien, we hebben een grote keuken met een bar waar de altijd koude bieren worden genuttigd, een fontein in de gang, een zwembad in de voortuin, een razendsnel vervoermiddel én een grote woonkamer!
Dus als jij een leuk, actief huis vlakbij het centrum van Enschede zoekt het optimale uit je studententijd wilt halen, kom dan vooral langs!