Mannenhuizen

Huize Patatras

Patatras is een van de oudste studentenhuizen uit Enschede en bovendien het mooiste huis dat Enschede te bieden heeft! Patatras heeft een riante tuin met jacuzzi, is een goed onderhouden huis en met zelfs een huisauto zijn wij voorzien van alle luxe die je nodig hebt voor de mooiste tijd van je leven, je studentenleven!

Sinds 1970 wordt dit oude herenhuis aan de Emmastraat bewoont door studenten. Patatras beschikt over 9 verschillende kamers met elk hun eigen charme, een gezamenlijke woonkamer, luxe keuken voorzien van alle gemakken, glasvezelinternet, twee wc’s, kelder, wasmachine/wasdroger en twee luxe badkamers. Dit alles is in eigen beheer en daardoor zijn wij onze eigen huurbaas! Samen werken we aan een steeds mooier huis, dat wordt bewoond door een hechte groep mannelijke studenten die allen actief meedoen aan het studentenleven. Vanaf heden is er één kamer vrij. Ben jij die toekomstige actieve, Nederlandse en mannelijke UT-student die van zijn studententijd de mooiste tijd uit zijn leven wilt maken en naast alle lol ook serieus aan zijn studie kan werken? Reageer dan snel en wie weet kom jij binnenkort langs op het mooiste studentenhuis van Enschede!

Op www.patatras.nl of www.facebook.nl/studentenhuispatatras vind je meer informatie over het huis, zijn bewoners en de geschiedenis.

Tot snel!

Contact: wonen@patatras.nl

Huize de Boskamp

Boskamp is een van de meest mooie huizen die Enschede rijk is. Zo beschikt Boskamp over vele faciliteiten die het leven van een Boskamper net even iets beter maken dan die van de gemiddelde student. Zo beschikken wij bijvoorbeeld over een huisauto, een eigen tap met bar en een open haard voor in de koude wintermaanden.

Sinds 1983 bewoonden Boskampers de villa ‘Boskamp’ aan de Noord Esmarkerrondweg. Echter waren de studenten in de loop der jaren genoodzaakt te verhuizen. Daarom is de Boskamp heden ten dage gevestigd aan de Steenweg 130. Het ruime hoekhuis is in ons eigen beheer waardoor wij geen rekening hoeven te houden met een huurbaas. Het huis beschikt over negen kamers, een grote keuken die van alle gemakken is voorzien, een kelder, garage, ruime badkamer, twee toiletten, washok (wasmachine en droger), afgesloten tuin en een grote, ruime woonkamer met daarin een open haard en een tap met bar.

Boskamp wordt bewoond door negen mannelijke studenten die samen een hechte band met elkaar hebben. Alle negen profileren wij onszelf doormiddel van verenigingen en disputen in het actieve studentenleven van Enschede. Ook ondernemen wij veel met elkaar. Dit kan verschillen van activiteiten op onze vaste huisavond tot een kerstdiner tot aan de jaarlijkse activiteiten die we ondernemen met de oud-bewoners.

De Boskamp heeft dit jaar weer een kamer vrij. Voel jij jezelf ondertussen helemaal thuis in het bovenstaande verhaal? Ben jij die aankomende Nederlandse, mannelijke student die niet kan wachten om het beste uit zijn studentenleven te halen en naast al het mooie wat het studentenleven te bieden heeft, ook serieus aan zijn studie kan werken? Stuur ons een bericht en misschien nodigen wij je uit om is een keer langs te komen op het mooiste huis van Enschede!

Tot binnenkort!   

Contact: hospitatie@huizedeboskamp.nl

CAST

Luxe studentenhuis zoekt actieve student. Ben jij aankomend student, heb jij zin in een actief studentenleven naast je studie en lijkt het je wat om op deze prachtige villa te wonen? Waarschijnlijk is Cast dan wat voor jou!

Studentenhuis Cast is een mannenhuis aan de Enschedese singel. Gelegen op 5 minuten fietsen naar het centrum en 10 naar de universiteit, valt er over de locatie niet te klagen. Het huis bestaat sinds 1983 en wordt bewoond door 6 mannelijke studenten met verschillende studies van de Universiteit of het Saxion. 

Het pand is goed onderhouden en voorzien van de nodige luxe waaronder een zelfgebouwde jacuzzi, een thuisbioscoop met beamer en een mooie huisauto. Uiteraard allemaal om het zware studentenbestaan iets te veraangenamen. De vrijkomende kamer heeft een eigen wasbak en is goed onderhouden. Naast de huurkosten en G/W/E zijn algemene zaken zoals de huisauto, schoonmaakmiddelen, brood, melk, koffie enzovoorts bij de prijs inbegrepen.

We zijn nu al enkele jaren eigenaar van ons eigen pand, mede dankzij investeringen van oud-bewoners. Hierdoor hebben we nooit problemen met een huisbaas en hebben we veel contact met de oud-bewoners, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse kerstdiner.

Wil jij hier komen wonen en een gezellige studententijd hebben? Stuur een berichtje en wie weet wordt jij onze nieuwe huisgenoot!

Contact: ivanleegwater@hotmail.nl

Huize Chop

Wij zijn een mannenhuis met 5 bewoners, gevestigd in het hart van Enschede en we zijn op zoek naar een nieuwe huisgenoot!

Huize Chop is een van de oudste studentenhuizen gevestigd in hartje centrum van Enschede op kruip afstand van de oude markt. We zijn een actief en hecht huis, waar vaak samen gegeten, gedronken en geouwehoerd wordt. Allemaal zijn we actief bij een studenten- of sportvereniging. Ook hebben we nog goed contact met alle oud bewoners, waar we eens per jaar naar het Westen voor gaan om met iedereen een borrel te doen. Als SHE (huizenverband) huis hebben we om en nabij eens per maand een borrel met 11 andere huizen. Ook hebben wij natuurlijk onze eigenborrel, de Rosé Boulevard!

Voor de huurprijs van €280,- is inclusief gas/water/elektriciteit. Ook bij inbegrepen bij de prijs is onze gezamenlijke Netflix en HBO accounts. Het huis is van alle gemakken voorzien: gerenoveerde woonkamer (april ’19), nieuwe badkamer en keuken (september ’16), dakterras, vaatwasser, wasmachine, droger, verder bestaat de mogelijkheid om door te verhuizen naar een ruimere kamer wanneer deze vrijkomt.

We zijn op zoek naar een aankomend- of eerstejaars student die zin heeft in een mooie studententijd en ook een onderhuurder tot en met zomer 2020. Ben jij degene die wij zoeken? Reageer dan snel en wie weet ploppen we binnenkort samen een beugeltje bij ons op het dakterras!

Contact: alintaygorgani@gmail.com

Huize Cocagne

Wil jij, naast het behalen van je studie, het maximale uit je studententijd halen? Dan is Cocagne wat jij zoekt. Wij zijn een studentenhuis met 6 mannelijke bewoners. Ons vrijstaande huis is gelegen aan de Hengelosestraat, precies tussen de Universiteits Campus en het centrum van Enschede. Beiden op maar 5 minuten fietsafstand! Het huis is voorzien van grote kamers, een woonkamer, keuken, 2 badkamers, 3 toiletten, een urinoir, grote tuin rondom het huis en zelfs een eigen bar in bruincafé stijl. Ook de huishoudelijke faciliteiten, zoals vaatwasser, wasmachine, droger, etc. ontbreken niet.

De bewoners zijn allen, naast de studie, erg actief in het studenten/verenigingsleven van Enschede. We zijn een hechte groep die graag samen dingen onderneemt. Zo wordt er samen gestudeerd en gegeten, maar zeker ook gezellig geborreld in onze eigen bar op bijvoorbeeld de huisavond, dan wel een kerstdiner of jaarlijkse activiteiten met oud-bewoners.

Ben jij een enthousiaste, mannelijke, (aankomend)eerste of tweedejaars student die het allerbeste beste uit zijn studententijd wil halen? Dan zien we jou graag in ons midden! Stuur ons een berichtje en we laten van ons horen!

Contact: wessel@rienstra.net

Huize ’t Pott

Studentenvilla zoekt ambitieuze student!

Sinds 1968 is Huize ’t Pott al een studentenhuis. Met haar rijke geschiedenis die dateert van het jaar 1880, is Huize ’t Pott niet alleen een studentenhuis, maar ook een iconisch huis voor de stad Enschede.

Deze oude textielvilla is tegenwoordig het luxe onderkomen van 8 actieve en ondernemende studenten. Deze luxe is terug te vinden in onder andere de ruime kamers, die stuk voor stuk minstens 20 vierkante meter bedragen. Daarnaast beschikt ons huis over een royale woonkamer met eigen bar en open haard. Naast dat er een grote zithoek is, blijft er ook ruimte over voor onze pooltafel en bioscoop. Ook beschikken wij over twee keukens én twee badkamers en niet tenminste een jacuzzi.

Naast al deze tastbare voordelen, is juist het ontastbare datgene wat dit huis zo mooi maakt. De sterke band die elke bewoner heeft met zowel elkaar als oud bewoners, maakt dat wij hier als een hechte vriendengroep leven. Zo ondernemen wij wekelijks leuke activiteiten met elkaar. Ook hebben wij verbanden, binnen en buiten Enschede, met vele huizen en disputen. Hierdoor zijn er vaak gezellige borrels. Naast dat er veel gezelligheid is, letten wij ook zeker op elkaars studie en stimuleren wij dit. Omdat wij elk onze eigen huistaak hebben, is verantwoordelijkheid iets wat zeker terug te vinden is op Huize ’t Pott. 

Deze verantwoordelijkheid is ieder jaar ook terug te vinden in het grootste studenten huisgala van Nederland, ’t Pott Gala. Dit traditionele gala organiseren wij volledig zelf, samen met de hulp van oud bewoners, in en rondom ons huis. Dit resulteert elk jaar weer in een prachtige avond, voor onszelf, maar ook voor de honderden bezoekers.

Wil jij, net als wij, het meeste uit jouw studententijd halen en een band creëren voor het leven? Stuur ons dan vooral een bericht en dan zien wij jou misschien terug onder het genot van een koffietje of koude Heineken.

HopHop! 

Contact: merijn@pott.nl

Slot Bommelstein

Slot Bommelstein is al sinds 1990 het leukste studentenhuis van Enschede! 11 actieve en ondernemende mannen zijn namelijk hét perfecte recept voor de basis van een mooie studententijd. Naast studeren staat genieten bij ons in hoog aanzien. Een barbecue op het dakterras, huisweekend, filmavond of een borrel met activiteit zijn dingen die wij graag met elkaar ondernemen. Alle bewoners zijn actief bij studie- sport- of studentenverenigingen en graag in de stad te vinden.

Het huis is van alle gemakken voorzien. Zo hebben we een ruime woonkamer met keuken (incl. vaatwasser) en een bar, en aparte eetzaal waar wij elke avond gezamenlijk dineren. Daarnaast beschikken we over een ruim dakterras, inclusief barbecue en comfortabele hoekbank, waar wij graag in de zonnige dagen een biertje drinken en een hapje eten! Verder hebben we nog: drie badkamers, een eigen bibliotheek, een wijnkelder en een ruime garage. Oh ja, de huisauto mag ook niet vergeten worden!

Ben jij op zoek naar een actief studentenhuis met huisgenoten die tevens vrienden voor het leven zijn en graag geniet van al het moois wat de studententijd te bieden heeft? Stuur een bericht en wie weet drinken we binnenkort samen een biertje of het dakterras of spreken we elkaar via Skype.

Tot snel en op Ollie!

Contact: kamerzoeker@bommelstein.net

OD308

Hallo!

Wij zijn OD308, wellicht nog een onbekend begrip voor jou als aankomend student. Maar de afgelopen vijftig jaar zijn wij een thuishaven geweest voor de actieve studenten van Enschede! Zo hebben wij op de maandagavond huisavond. Waarop we samen koken en eten, om vervolgens een film te kijken, te voetballen of drankspellen te doen in onze eigen grOD (onze keet). Verder hebben we als huis jaarlijks een klusweekend, een weekendje weg en een kerstdiner met oude bewoners.

Naast de maandag zijn wij allemaal ook actief bij een studentenvereniging en zijn er ook meerdere disputen te vinden. Dit betekent dat we op de dinsdag allemaal weg zijn maar verder wel samen eten. Naast alle activiteiten in ons huis blijft studie natuurlijk prioriteit nummer 1. Daarom hameren we er ook op dat iedereen in huis z’n studie haalt en zichzelf niet verliest in het studentenleven. Hopelijk spreekt onze omschrijving je aan en kunnen we je snel ontmoeten!

Contact: matthijstopper@gmail.com

H.E.C.H. ’t Katshuis

Beste aankomend student,

Na jarenlang veilig thuis gewoond te hebben is het nu eindelijk tijd om onder de vleugels van je ouders vandaan te komen en het studentenleven te trotseren. Uiteraard zal je tijdens deze studententijd nieuwe vrienden maken en met hen de tijd van je leven hebben. Je huisgenoten kunnen hier een belangrijke rol in spelen! Lijkt het jou leuk om samen met je toekomstige huisgenoten uit te gaan, meerdere keren per week samen eten én ook samen te studeren? Wil jij met je huisgenoten naar het buitenland? Dan is ‘t Katshuis misschien wel hét huis waar jij je studententijd gaat doorbrengen. Wij zijn allemaal actief binnen het studentenleven, denk hierbij aan studentenverenigingen, besturen en disputen. Daarom kunnen wij samen met jou het optimale uit jouw studententijd halen!

 Ons huis is van alle gemakken voorzien, we hebben een grote keuken met een bar waar de altijd koude bieren worden genuttigd, een dakterras waar de nodige zonuren gepakt kunnen worden, een fontein in de gang, een zwembad in de voortuin én een grote woonkamer!

Dus zoek jij een leuk, actief huis vlakbij het centrum van Enschede en zie jij jezelf je studententijd hier op ‘t Katshuis doorbrengen? Stuur dan vooral een berichtje!

Contact: matthijscollet@hotmail.com

’t Saethuys

Hallo aankomend/huidig student!

Wie zijn wij en wat zoeken we? Wij zijn vijf mannelijke studenten en hebben een groot Heerenhuis in hartje Enschede. Wij zijn op zoek naar een student die actief is in het studentenleven of dat wil gaan zijn, gezellig samen wil eten met zijn huisgenoten en bovenal een goed gesprek wil hebben. Tijdens de wekelijkse huisavond ondernemen we graag iets zoals poolen, pubquizen of gewoon lekker bier drinken ergens.

Iets over het huis? Het huis bevindt zich midden in het centrum, tegenover de supermarkt en is een halve minuut kruipen vanaf de kroeg. Kortom, het is een perfect huis voor een echte student. Het heeft een authentieke keuken en een grote woonkamer. Er zijn twee badkamers (waarvan 1 met ligbad) en 3 WC’s. In de ruime tuin op het zuiden hebben we een buitenkeuken met mooie BBQ.

De kamer komt in de zomer vrij en zal vanaf begin augustus te betrekken zijn. Wil jij onze nieuwe huisgenoot zijn? Stuur dan een leuk bericht en dan nodigen we je uit.

Contact: jhtenhove04@gmail.com

VLX

Je studie combineren met een geweldige studententijd? Dan is VLX iets voor jou!

Wij zijn een mannenhuis in het noorden van Enschede binnen veilige fietsafstand van het centrum (record 2 minuten) en de campus (kwartiertje). Op dit moment wonen we met vijf bewoners op D.E.C.H. VLX, waarvan er een plekje vrijkomt voor een nieuwe bewoner om het huis compleet te houden! Als nieuwe huisgenoot ken je binnen de kortste keren de ins en outs van Enschede. Wij zijn allemaal actief in het studentenleven en zijn op zoek naar iemand die iets toevoegt aan de sfeer, het feestje aanwakkert en gaande houdt! Iemand die het maximale uit zijn studentenleven wil halen, maar ook snapt dat dat prima gepaard kan gaan met academische prestaties!

Na een lange dag colleges, kom je op VLX altijd weer thuis in een oase van rust. Een biertje heb je dan ook wel verdiend, gelukkig staat op VLX het bier immer koud. De zaakjes goed op orde hebben, vinden we belangrijk. De koffie komt van versgemalen bonen, de nieuwste FIFA altijd in de pre-order, etentjes met de buurvrouw en excelleren in de keuken is de standaard. Op maandagavond hebben wij dan ook altijd huisavond, waarbij we samen een heerlijk driegangenmenu verzorgen. Ook als je nu nog niet goed kan koken, transformeer je tijdens onze kookweek binnen een weekje van koekenbakker naar chef-kok. Naast een plek om te ontspannen, kan je op VLX ook prima klieren en stieren. Binnen korte tijd ken je iedereen goed genoeg om ze snel op de kast te jagen en te laten happen. Sinds 1985 is deze sfeer niets veranderd. Dit komt ook terug in onze jaarlijkse Oude Lullen Dag waarbij teksten als: “Dit tafeltje heb ik nog ergens op de kop getikt in 1987!” niet zeldzaam zijn.

Daarnaast hebben wij sinds een paar jaar op VLX een heuse huisauto! Een mooi meegenomen luxe dus. Het is dus nooit een grote stap om een leuk huisuitje met elkaar te ondernemen en de auto in te stappen, al wordt hij ook weleens gebruikt als taxi naar de UT op een regenachtige dag! Hij is zelfs met de huisvakantie naar Frankrijk meegeweest!

 Denk jij dat je hierbij past? Reageer dan snel en wie weet kom jij binnenkort eens langs!

Olie!

Contact: schuppert7@hotmail.com