Studentenkroegen

Naast de verschillende sociëteiten in de Pakkerij heb je natuurlijk nog veel meer leuke plekken waar je als student goed op stap kunt gaan. Hieronder vind je een overzicht van de een aantal van de gezelligste (studenten)kroegen die Enschede rijk is.

’t Gat in de Markt

‘t Gat in de markt is hét studentencafé van Enschede. 30 jaar geleden veranderde dit openbare, ondergrondse toilet in een gezellige studentenkroeg. Na een grondige opknapbeurt is ‘t Gat in de Markt een fenomeen in Enschede. Het is een kroeg voor studenten maar ook door studenten. Het barpersoneel bestaat uit uitsluitend leden van Audentis en maken er 365 dagen per jaar een feestje van. Je kiest hier je eigen hitjes en bent geen dief van je eigen portemonnee. 

De Vestingbar

De Vestingbar is dé studentenkroeg op de campus van de UT. Elke dinsdag is er een pubquiz en ’s avonds zijn er regelmatig feesten. Eén van de hoogte punten elk jaar is tijdens Oud & Nieuw; dan sluiten de Enschedese studenten samen het jaar mooi af met een groot feest in deze kroeg. Ook worden er vaak themafeesten georganiseerd vanuit de verschillende studieverenigingen, of bijvoorbeeld tijdens Halloween. De Vestingbar wordt helemaal zelf gerund door een groep studenten die samen verantwoordelijk zijn voor de kroeg.

San Remo

San Remo is een van de oudste cafés in Enschede. De kleine, maar supergezellige kroeg is te vinden aan de Stadsgravenstraat. San Remo is een café, maar niet zomaar een café. Iedereen voelt zich hier thuis. Al sinds 1967 is San Remo in de mooie binnenstad van Enschede te vinden. Bier en huiswijn wordt geserveerd in terracotta kruiken. Er zijn verschillende tapbiertjes en speciaalbiertjes zijn er natuurlijk ook. Hier vind je gezelligheid, Een café met een historie, maar ook eigentijds!

Friends

Friends is een kroeg waar regelmatig onafhankelijke disputen over de vloer komen en waar je doordeweeks nog tot de late uurtjes terecht kan voor een mooie avond. Het café beschikt o.a. over een klein verwarmd buitenterras waar je gezellig met iedereen een praatje kan maken en binnen draaien er vaak goede hitjes.

De Beiaard

De Beiaard is een prachtig speciaalbiercafé wat zich net als de sociëteiten ook in de Pakkerij bevindt, dus midden op de Oude Markt! Je kan hier wel 200 verschillende bieren proeven en ruim 50 soorten whiskeys. Daarnaast is er elke week wel iets nieuws van de tap! Je kan er ook goed en veel eten voor een prima bedrag. Het personeel kan jou dan ook helpen het juiste biertje bij jouw eten te vinden.

Proeflokaal België

Oergezellig café aan de Oude Markt, waar het heerlijk vertoeven is op het terras in de zomer en binnen aan de bar met een drankje en een hapje. Met meer dan 100 verschillende speciaalbiertjes in de verkoop is er voor ieder wat wils. Het personeel kan je alles over deze biertjes vertellen, dus wees niet bang om vragen te stellen. Verder hebben ze vaak diverse culturele activiteiten. 

Aspen Valley

Het Enschedese uitgaansleven concentreert zich rond de Oude Markt en daar is Aspen Valley Enschede al jaren een begrip. Oftewel het Tirol van Oost-Nederland. Een fraai houten interieur dat doet denken aan een blokhut in de Alpen, volop goed gezelschap, leuke muziek en een ronddraaiende bar maken jouw bezoek tot een bijzondere belevenis.

De Update

De Update is een grote bar in het centrum vlak naast de Famly. Hier borrelen door de weeks veel (onafhankelijke) disputen en kun je je ook tot in de laatste uurtjes goed vermaken. Een leuke tip is ook om daar het Rad te draaien!

Saloon de Wigwam

De Wigwam is dé karaoke bar van Enschede. Meer hoeven we er eigenlijk niet over te vertellen. In dit karaoke walhalla is iedereen welkom voor een drankje en een hitje.