Studentenrecepten

Makkelijke studentenrecepten

Ontbijt

Om een goede, productieve dag te hebben waarin je veel kan studeren en goed geconcentreerd blijft de hele dag, heb je een goed ontbijtje nodig. Natuurlijk komt het regelmatig voor dat je je een beetje verslaapt of toch net iets te gezellige avond hebt gehad en met je brakke hoofd naar college moet. Daar zullen een aantal tips voor zijn aan het einde, want dat is altijd handig om alvast te weten voor je aan het avontuur van studeren begint.

Nu hoor ik bijna de hersentjes kraken en denken; maar wat is nou een goed ontbijt? Een goed ontbijt waar je vol van zit tot de lunch, zonder gekke suiker dipjes, bevat veel vezels en koolhydraten en het liefst niet al te veel suiker zodat je een geleidelijk suiker level hebt door de dag heen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Lunch

We kennen natuurlijk allemaal de broodjes met kaas en chocopasta als lunch. Heb je daar nou echt genoeg van inmiddels en wil je iets anders lekkers meenemen? Hier zijn een aantal upgrades op de standaard broodjes en een aantal nieuwe lunch recepten die je makkelijk in een zakje of broodtrommel mee kan nemen.

Avondeten

Nu je op jezelf gaat wonen, moet je ook voor jezelf en je huisgenoten koken. En dat kan best lastig zijn als je nog niet zo vaak in de keuken hebt gestaan. Het is altijd handig om wat gezonde recepten bij de hand te houden waar je ook een lekker biertje op kan drinken zonder dat je in een keer in de goot belandt. Onderstaande recepten zijn voor ongeveer 5 personen