Studeren in Enschede

Studeren in Enschede

Enschede heeft bijna 30.000 studenten. Twee hogescholen en de universiteit bieden onderwijs aan deze studenten van over de hele wereld. Alle instellingen geven zowel in het Nederlands als in het Engels colleges en het is mogelijk om buiten de studie nog andere mogelijkheden te ontdekken. Zo zijn er heel veel sportverenigingen, studentenverenigingen en studieverenigingen waarbij je je kan aansluiten om je studententijd nog leuker te maken.

De hele stad draait rondom studenten en zo zijn er altijd activiteiten en gezelligheid te vinden, overal. In de binnenstad zijn de studenten duidelijk aanwezig. De studentenverenigingen zitten met z’n allen in één gebouw genaamd de Pakkerij. Maar ook studieruimtes zijn in de stad aanwezig en kroegen die eigenlijk door de weeks het meest bezocht worden door studenten. Alleen aan de Oude Markt, het gezelligste plein van het oosten, zitten al 15 kroegen. En in de buiten ring om de Oude Markt zitten er nog veel meer.

Vind je de stad nou te ver fietsen als je op de campus woont? Dan zijn er op de campus ook een hele hoop mogelijkheden om een gezellig feestje te vieren. Zo wordt er regelmatig een huisfeest georganiseerd door de verschillende studentenhuizen op de campus. En daarnaast is er natuurlijk ook een kroeg op de campus, de Vestingbar, om gezellig een drankje te kunnen doen na je college. Studieverenigingen organiseren ook veel op de campus van gala’s tot vrijdagmiddagborrels (VriMiBo).

Ben je nou benieuwd naar wat er nog meer te beleven is in Enschede? Check dan deze website: https://www.enschedestudentenstad.nl/

Natuurlijk is het belangrijk (en erg leuk) om naast je studie lekker te kunnen sporten. In Enschede zijn er op de campus heel veel mogelijkheden om te kunnen sporten. Hier vind je een overzicht van alle sportverenigingen op de campus. Er zijn aan het begin van het jaar gratis proeflessen waar je aan kan deelnemen. Zo kun je kennis maken met de verschillende sporten en de bijbehorende verenigingen! Om te kunnen sporten op de UT moet je een Unioncard aanschaffen. Zo kan je lid worden van de sportverenigingen en kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten. Je kan ook gratis zwemmen op vertoon van je Unioncard.