Swapfiets

Swapfiets Enschede

Swapfiets is het eerste fietsabonnement ter wereld. Voor een vast bedrag per maand krijg jij jouw eigen Swapfiets met de iconische blauwe voorband. Net als bijvoorbeeld een Netflix of Spotify abonnement is het Swapfiets abonnement maandelijks opzegbaar. Als student krijg je €3 p/m korting op onze klassieke Original 1 ‘omafiets’ ontwerp. Heb je liever een luxer model? Dan is onze stijlvolle Deluxe 7 er voor jou, met zeven versnellingen en een handrem. 

Wij zorgen ervoor dat jouw Swapfiets het altijd doet. Is er iets mis met de fiets? Kom dan langs bij onze winkel aan de Oude Markt in Enschede of neem contact met ons op voor een gratis afspraak bij jou thuis. Dat kan bijvoorbeeld via onze app, maar ook via Whatsapp, mail of door te bellen. Lukt het niet om jouw fiets binnen tien minuten te repareren, dan wisselen we de fiets om voor een werkende. Dat noemen we ‘swappen’. De defecte fiets wordt meegenomen naar onze werkplaats en daar gerepareerd. Daarna kan deze weer mee naar de volgende klant.

Swapfiets is in 2014 opgericht door drie studenten uit Delft. ‘Waarom fietsen alle studenten op brakke fietsen?’, vroegen ze zich af. Niet veel later was ’s werelds eerste fietsabonnement een feit. Na het succes in Delft heeft Swapfiets zich uitgebreid naar meer dan vijftig steden in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. 

Check de website www.swapfiets.nl voor meer informatie!