Vrouwenhuizen

Hieronder zijn de vrouwen huizen te zien die meedoen aan Enschedays en vanaf komend collegejaar een nieuwe huisgenoot zoeken. Niet alle onderstaande huizen kunnen helaas deelnemen aan de huizenronde.

Halfaf

Hallo kamerzoekende meiden!

Wij zijn de 9 MOOIe dames van Halfaf. Samen genieten wij volop van het Enschedese studentenleven. We zijn allemaal actief bij een sport- en of studentenvereniging, wat zorgt voor diversiteit maar vooral heel veel gezelligheid binnen huis. We zijn een erg hecht en actief huis en doen zoveel mogelijk dingen samen. Zo hebben we iedere maandag huisavond, gaan we ieder jaar op huisweekend, klussen we wat af op klusweekend en de vele onvergetelijke borrels samen natuurlijk niet te vergeten. In de zomer genieten wij heerlijk in onze ruime tuin met bbq en zwembad(!) en in de winter kunnen wij ook wel met een lekkere kop thee in onze woonkamer zitten :)).

Ben jij op zoek naar een leuk en gezellig meidenhuis, laat het ons weten!!

Liefs,

De dames van Halfaf

Huize Highway

HOOG!!!

Dit is iets wat je ons wel eens hoort roepen op Huize Highway. Wij zijn een hecht vrouwenhuis met een totaal van 5 gezellige meiden. Stuk voor stuk zijn we actief betrokken bij het studentenleven. Zo zitten we bij studenten-, studie-, sportverenigingen, disputen en zijn we actief in één of meerdere commissies. Elke maandag houden wij onze avond vrij voor huisavond, waarin wij vaak leuke dingen ondernemen zoals borrels met andere huizen. We hebben jaarlijks een aantal terugkerende activiteiten zoals het date-diner/oude lullen diner, het huisweekend, we vieren sinterklaas en kerst, gaan samen naar concerten en festivals en nog veel meer. Als er meiden thuis zijn, wordt er gezellig samen gekookt en kijken we nog een filmpje in onze ruime woonkamer of genieten we van een biertje in de zon in onze (grote) tuin. Iets waarin wij ons als huis dan ook in herkennen is onze passie voor lekker eten. Ook in het weekend zijn er altijd wel mensen thuis.

Ons huis ligt vijf minuten fietsen van de Oude Markt en het Saxion en met een kwartiertje ben je op de UT. Deze zomer zullen er twee kamers vrijkomen van ruim 22m2 met eigen wastafel. De huurprijs hiervan is €333,- per maand inclusief. Overige maandelijkse kosten voor wifi, wasmachine etc. bedragen €22,20. Verder beschikt ons huis over 3 wc’s, een badkamer, vaatwasser, een gezellige woonkamer met keuken! Ben jij iemand die altijd wel in is voor gezelligheid, lekker eten en actief wil zijn/worden in het studentenleven dan ben je bij ons aan het juiste adres aan de Hoogstraat!

Huize Phenix

Hoihoi!

Ben je opzoek naar een leuk hecht huis dat wel bij is voor een cocktailtje? Wij zijn huize Phenix, een huis in de stad met vijf vrouwen waarvan er twee ons gaan verlaten na de zomer. We vinden het leuk om elke maandag een huisavond te houden waarop we lekker samen koken, een wijntje en een (drank) spelletje doen, of soms een filmpje. Daarnaast vinden we het leuk om samen dingen te organiseren zoals date diners, thema avondje, kamer ronde, en noem maar op. We zijn altijd bij om samen lekker te kletsen en ook doordeweeks eten we vaak samen. Verder zijn we allemaal actief bij verschillende studenten- en sportverenigingen. Het lijkt ons leuk om een gezellige enthousiaste meid te ontmoeten die zin heeft in een actief studentenleven en waarmee we heerlijk kunnen lachen!

Huize Rosé

Huize Rosé is een huis waar het nooit stil is. De deuren staan altijd open en iedereen is dan ook de hele dag met elkaar aan het chillen. Of het nu iemand is die s ’avonds juist veel energie krijgt, iemand die schrikt van letterlijk alles, een föhn die net te veel aan staat of een wasmachine die zo hard centrifugeert dat het bijna als een wekker dient die je je bed uitschut; saai is het hier niet.
Naast dat we natuurlijk elke dag elkaar zien hebben wij op maandag huisavond. Op de huisavond gaan we altijd eerst gezellig boodschapjes doen en koken met zijn allen. Vervolgens eten we het heerlijke maaltje op op ons dakterras of in de knalroze woonkamer. Daarna gaan we een activiteit doen, een filmpje kijken of als het nodig is studeren met elkaar.
Onze favoriete activiteit op een huisavond is en blijft het zelfgemaakte ‘Rosé-bordspel’. Naast een aantal bakken die hierbij moeten worden getrokken en aparte opdrachten die uitgevoerd worden, is het mooie clownerige vakje nummer 23 niet te missen. Hoewel velen hun hersenen er bij dit vakje over moeten laten kraken weet één Rosétje al hoe laat het is ;). 
Wij wonen met 5 meiden in de binnenstad van Enschede en alles is dan ook op loopafstand. Je bent binnen 2 minuten op het terras, de kroeg of in de  winkelstraat!
Nu jullie hopelijk een beetje een beeld hebben kunnen vormen van dit huis moeten we nog één ding zeggen;
PROSÉ

L’Opera

Lieve meiden,

Heb jij altijd al op een hecht en actief studentenhuis willen wonen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Aan de Korte Hengelosestraat bevindt zich het mooiste paleisje van Enschede: Huize l’Opera. Hier wonen wij samen met zeven meiden die studeren aan Artez, Saxion en ook Universiteit Twente. Ondanks onze drukke weekagenda’s verzamelen we elke maandag om 18:00 uur in onze woonkamer voor huisavond. Op deze avond vinden verschillende activiteiten plaats, van lekker daghappen bij de kater (waar de nodige drankjes worden genuttigd), tot een gezellig filmavondje op de bank, op maandagavond is niks te gek! De rest van de week eten we vaak ook samen met de meiden die thuis zijn en wordt er ook gesport, gestudeerd en ook genoeg gechilled!

Naast de huisavonden organiseren we jaarlijks nog veel meer andere leuke activiteiten. Denk hierbij aan een datediner met thema, een huisweekend (soms zelfs naar het buitenland), kerstconcert, borrels met andere huizen in Enschede en nog veel meer!

Het huis is gelegen in het centrum, alles wat je nodig hebt ligt lekker in de buurt. Met vijf minuten lopen ben je op Saxion/Artez, en met de fiets kan je met een kwartier op de UT zijn. De Oude markt is om de hoek, dus na een avondje stappen rol je zo je bed in. Klinkt dit nou als iets voor jou? Kom dan gezellig langs tijdens de Enschedays! 

Op een hééérlijk proseccoseizoen! 

Liefs, De meiden van l’Opera

SCUD

Hee kamerzoeker!

Zoek je een gezellig meidenhuis waarin altijd wat te beleven valt? Dan ben je bij huize Scud aan het juiste adres. Wij wonen met 7 meiden en hebben elke maandag huisavond. Deze avond kan verschillen van een thee avondje op de bank met een goede aflevering van Temptation Island, tot een wilde borrel tot diep in de nacht. Iedereen in Enschede kan ons herkennen aan onze fel roze jasjes en aan onze gezelligheid 😉 Ons pareltje in ons huis is onze enorm grote tuin. We hebben een heerlijke loungeset en in de zomer zitten we tot ’s avonds laat hier buiten te kletsen. Daarnaast hebben we grote, ruime kamers met in elke kamer een wastafeltje. Ook hebben we wat jaarlijkse activiteiten. Zo hebben we een huisweekend, een datediner, vieren we sinterklaas en kerst samen en hebben we 2x in het jaar een klusweekend om de tuin onder handen te nemen. Daarnaast nemen we onze studie ook allemaal serieus en gaan we middagjes samen studeren. 

Ben jij opzoek naar een gezellig meidenhuis dat veel leuke dingen samen doet en heel hecht is? Stuur ons een berichtje en wie weet tot snel!