Vrouwenhuizen

Huize Basta

Huize Basta zoekt een nieuwe huisgenootje voor op een gezellig meidenhuis gelegen in het centrum! 

Op een minuutje lopen vanaf de Oude Markt voel je al de warmte van de dames van Huize Basta! Wij wonen hier met zeven vrouwen sterk. Onze favorieten zijn: roze, ijsjes van Van der Poel, het nieuwjaarsdiner, de lustrumreis naar Pisa, uitgebreid koken en dit proberen te compenseren met lesjes bij de Basic Fit, spontane wijntjes op het dakterras, springrolls in elkaar flansen, vele feestjes en ons jaarlijkse weekendje weg. Maar de dagelijkse favoriet is toch echt oneindig kletsen met een lekker theetje! Zelfs in deze tijden zijn wij niet uitgekletst en werken we onze bucketlist af vol leuke activiteiten in huis!

De kamer die vrijkomt is 16 m^2 groot en kost €265,- inc. en is te huur vanaf 1 augustus 2020, Overleg hierover (eerder of later) is ook mogelijk.

Spreekt dit je aan? Stuur ons dan een berichtje.

Contact: y.m.stam@student.utwente.nl

Centre Fille

Ben jij op zoek naar een kamer in een leuk  vrouwenhuis en een geweldige studententijd? Wij kunnen voor deze combi zorgen! Wij zijn de meiden van Centre Fille, en na de zomer gaat een van onze huisgenootjes helaas weg, dus komt er een kamer in het leukste huis van Enschede vrij (#LuckyYou). Ons huis bestaat uit 7 actieve meiden die het beste uit hun tijd in Enschede halen. We zijn daarom ook allemaal lid van een studentenvereniging en dispuut. Verder zijn we als huis heel hecht en doen we veel dingen samen, zoals op de bank chillen en filmpjes kijken, ‘s avonds met elkaar eten, terrasjes pakken, en met het warme weer de lekkerste ijsjes in Enschede eten. 

Bij ons is maandagavond ook huisavond, dan gaan we eerst met z’n allen boodschappen doen, daarna lekker koken, uiteraard ook eten en vervolgens gaan we iets leuks doen. Dit kan gaan van een spelletjesavond met biertjes erbij, of een avondje kletsen met een theetje erbij, en met het warme weer willen we dit ook nog wel eens naar ons dakterras verplaatsen. We hebben een gemeenschappelijke woonkamer en keuken, inclusief vaatwasser (wat nou arme studenten?!), twee badkamers en twee wc’s. We ondernemen ook veel activiteiten, zo hebben we ieder jaar een datediner, huisweekend en klusweekend, die allemaal bijdragen aan een memorabele studententijd. Natuurlijk mogen we ook de leuke borrels met andere huizen niet vergeten.

Dit klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, en het wordt alleen maar beter! (“Wacht, kan het nóg beter?”). Ons huis ligt in het hartje van Enschede, met het station op 3 minuten afstand, en de Oude Markt, waar alle terrasjes te vinden zijn, ligt ook op 3 minuten lopen van de voordeur. Verder is het een kwartiertje fietsen naar de UT en naar het Saxion kun je zelfs lopen!

Heeft dit berichtje je warm gemaakt voor het Enschedese studentenleven? Lijkt het je leuk om volgend jaar net zoals ons in het rood en mintgroen te shinen? Stuur dan gerust een berichtje!

Contact: isameulema@msn.com

Huize DADA

Op het leuke en altijd gezellige DADA komt in augustus een kamer vrij! Wij zijn een studentenhuis met 7 meiden die allemaal actief zijn bij de studentenvereniging A.S.V. Taste en verschillende sportverenigingen of andere clubjes. We wonen in het midden van het centrum waardoor je rollend naar huis kan vanaf alle kroegen! Omdat de jumbo aan de overkant van de straat zit, koken we bijna elke avond samen. Ook hebben we mannelijke buren waar we veel mee op trekken (wel de lusten, niet de lasten)!

Er zijn altijd wel mensen in de woonkamer om mee te chillen en we hebben elke week een huisavond waar we vaak biertjes drinken, filmpjes kijken, spelletjes spelen of een studie-avondje houden als het nodig is! In de zomer zitten we op ons eigen dakterras. Daarnaast hebben we door het jaar heen verschillende activiteiten zoals een datediner en een huisweekend.

Tot snel!

Contact: lonklein2882@outlook.com

Huize SCUD

De dames van Huize SCUD zijn op zoek naar een nieuw huisgenootje die ons huis komt vergezellen!

We wonen op het moment met 7 meiden, die naast studeren ook volop genieten van het studentenleven. Elke maandag houden we huisavond; dit houdt in dat we samen gaan eten en daarna iets gezelligs gaan doen. Dit varieert van bankhangen met thee tot avondjes stappen.

Gedurende het jaar vieren we ook veel andere activiteiten samen, zoals een uitgebreid datediner, Sinterklaas, een huisweekend en het Hubertusfeest, waar we volledig verkleed verschijnen.Naast gezelligheid, beschikt ons huis ook over 2 keukens, 2 badkamers, 2 toiletten, 2 schuurtjes, en een grote tuin.

We zijn op zoek naar een actieve nieuwe huisgenoot die zin heeft om het Enschedese studentenleven te verkennen vanuit een gezellig en hecht huis. Ben je enthousiast geworden van bovenstaande tekst? Stuur dan een berichtje om kennis te maken!

Contact: babetstroop@live.nl