Studentenverenigingen

In korte tijd veel nieuwe vrienden maken, snel en makkelijk een goedkope studentenkamer, een nieuw thuis in je studentenstad en ervaring opdoen: Dat is een studentenvereniging. Samen met onze verenigingen doen we er alles aan om jouw studententijd onvergetelijk te maken. Heb jij al ontdekt bij welke van onderstaande verenigingen jij het beste past?

AEGEE-Enschede

AEGEE-Enschede is dé open gezelligheidsvereniging van Enschede. Dit houdt in dat de vereniging geen ontgroening heeft en dat je op elk moment lid kan worden! Bij ons maak je vrienden voor het leven en door ons open karakter kan iedereen zijn plek vinden.

Elke dinsdag en donderdag komen leden naar onze sociëteit Asterion, op de begane grond van de Pakkerij, om met elkaar te borrelen. Ook kent AEGEE jaarclubs, disputen, commissies en genootschappen. Op deze manier heb je de mogelijkheid om iedereen te leren kennen en jezelf te ontplooien.

Als je voor AEGEE-Enschede kiest, kies je niet alleen voor een hele gezellige, open studentenvereniging met nieuwe vrienden in Nederland, maar wellicht ook in het buitenland. Met ruim 160 zusterverenigingen die zich door heel Europa bevinden, is er altijd wat te doen!

Na de Kick-In/HOI dagen, waar je ons kan vinden op ons paviljoen, organiseren wij de HAIP (Het After Intro Programma). Dit zijn vier weken aan activiteiten en feestjes waar je AEGEE perfect en vrijblijvend kan leren kennen, dus kom zeker langs!

ASV-Taste


A.S.V. Taste is met ongeveer 500 leden de grootste studentenvereniging van Enschede. De vereniging zijn gehuisvest in hun eigen sociëteit in het hartje van Enschede: Sociëteit Antigoon. A.S.V. Taste kent daarnaast elf verenigingshuizen, waar leden (gemengd en ongemengd) bij elkaar wonen.

Leden van A.S.V. Taste zijn binnen en buiten de vereniging actief in het studentenleven: binnen de vereniging is hier veel ruimte voor. Zo vorm je in je eerste jaar een jaarclub: een groepje van 8-12 mannen of vrouwen met wie je op dinsdag samen eet en mee borrelt. In je eerste jaar word je gevraagd om mee te borrelen bij een dispuut, om het jaar erop misschien gevraagd te worden als nieuw lid. Een dispuut bestaat vaak uit ongeveer 20 actieve leden en nog veel meer oud-leden. Alle leden uit het dispuut zijn van hetzelfde geslacht, maar komen uit verschillen jaargangen. Daarom wordt een dispuut ook wel een verticaal genoemd. Iedere donderdagavond komen alle kroegdisputen op sociëteit Antigoon om te borrelen. Ieder dispuut geeft zijn eigen invulling aan deze avond. Naast de vaste donderdagavonden op de sociëteit, borrelen disputen ook op een andere dagen bij verschillende (externe) locaties. 

Ook is er de mogelijkheid om plaats te nemen in één van de ongeveer dertig commissies die A.S.V. Taste rijk is: zo kun je bijvoorbeeld een zeilweekend organiseren, de verjaardagsweek van de vereniging (de Dies) of de orde houden op kroegavonden!

Kortom: veel mogelijkheden om meer uit je studententijd te halen! Wij zeggen altijd: ga je studeren of word je student?

DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’


Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ is één van de grootste studentenvereniging van Enschede en wordt gesierd door een sterk traditioneel karakter. Audentis heeft niet voor niets Enschede als studentenstad op de kaart gezet. ‘Audentis et Virtutis’ betekent vrij vertaald ‘voor hij die durft en moedig is’, wat meteen laat zien uit wat voor mensen onze vereniging bestaat.

Audentis heeft een rijke historie en er zijn heel veel dingen mogelijk binnen de vereniging. De bruisende cultuur op sociëteit T.R.A.M. ontstaat door de bouwstenen van de vereniging: jaarclubs, disputen, studentenhuizen en subverenigingen. In je eerste jaar vorm je met anderen uit jouw lichting een jaarclub, waarmee je op de dinsdag gaat eten en borrelen. Daarnaast zijn er leden van verschillende lichtingen die met elkaar activiteiten ondernemen binnen een dispuut op de donderdag. Je zult vriendschappen voor het leven sluiten en allerlei uitdagingen aan kunnen gaan. Niks is te gek, the sky is the limit. Van voetbalelftal, hockeyteam, zeilclub, squashclub, huisband en schietvereniging, tot talloze activiteiten, zoals een gala, cabaret, skireis en autorally.

Daarnaast onderscheidt Audentis zich van andere verenigingen door haar ondernemendheid. Hét studentencafé van Enschede, ’t Gat in de Markt, wordt draaiende gehouden door leden van Audentis. Met een ambitieuze instelling zijn wij zeer betrokken bij het studentenleven. Besturen en commissies bieden jou de kans om jezelf sociaal en organisatorisch te ontwikkelen. Dit is de kans om grote projecten te lanceren en ook naast je studie ervaring op te doen.

Natuurlijk mogen de beste feestjes niet ontbreken bij een omschrijving van Audentis. Ook tijdens de introductie zullen wij prominent aanwezig zijn om jou het studentenleven van Enschede te laten zien. Het is dan ook geen wonder dat wanneer er iets gebeurd, je ons toonaangevend aanwezig zult zien!

Kortom, Audentis, voor studenten die ontspanning, gezelligheid, contacten en ontplooiing zoeken; traditioneel, veelzijdig, ondernemend en toonaangevend!

C.S.V. Alpha


C.S.V. Alpha is opgericht in 1980 en is dé christelijke gezelligheidsvereniging waar gezelligheid en christelijke vorming gecombineerd worden tot één unieke studentenvereniging in Enschede!

Alpha heeft 110 leden. De grondslag van Alpha is “de boodschap van de Bijbel als richtsnoer voor het leven”. Als je lid wordt kan je kiezen of je deze grondslag onderschrijft of respecteert. We staan hiermee niet alleen open voor christenen, maar ook voor iedereen die respect heeft voor het christelijk geloof. Met deze grondslag blijft het christelijk karakter van Alpha gewaarborgd, maar is Alpha tegelijkertijd voor allerlei soorten mensen een geschikte vereniging.

Vriendschap, vorming en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. De vriendschap komt naar voren in de omgang van de leden onderling, de vriendschappen die daarbij ontstaan en de betrokkenheid bij elkaar en bij de vereniging. Het gaat hier ook om vriendschappen buiten de vereniging, bijvoorbeeld binnen onze broeder- en zusterverenigingen.

De vereniging kent een grote actieve kern, die zorgt voor een bruisend en gevarieerd verenigingsleven, waarbij vorming en gezelligheid hand in hand gaan. Iedere twee weken zijn er bijbelkringen over uiteenlopende thema’s en er worden regelmatig thema-avonden georganiseerd. Ook swingende sing-in’s vind je bij Alpha! Daarnaast is er ook een hele hoop gezelligheid bij de wekelijkse sociëteitsavond, leuke feesten, gala’s, relaxte weekenden en de jaarlijkse zeilweek. Er is dus iedere week genoeg te beleven!

De krachtige combinatie van gezellige vorming en vormende gezelligheid is de sleutel tot een onvergetelijke studententijd en vrienden voor het leven!