DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’


Het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ is één van de grootste studentenvereniging van Enschede en wordt gesierd door een sterk traditioneel karakter. Audentis heeft niet voor niets Enschede als studentenstad op de kaart gezet. ‘Audentis et Virtutis’ betekent vrij vertaald ‘voor hij die durft en moedig is’, wat meteen laat zien uit wat voor mensen onze vereniging bestaat.

Audentis heeft een rijke historie en er zijn heel veel dingen mogelijk binnen de vereniging. De bruisende cultuur op sociëteit T.R.A.M. ontstaat door de bouwstenen van de vereniging: jaarclubs, disputen, studentenhuizen en subverenigingen. In je eerste jaar vorm je met anderen uit jouw lichting een jaarclub, waarmee je op de dinsdag gaat eten en borrelen. Daarnaast zijn er leden van verschillende lichtingen die met elkaar activiteiten ondernemen binnen een dispuut op de donderdag. Je zult vriendschappen voor het leven sluiten en allerlei uitdagingen aan kunnen gaan. Niks is te gek, the sky is the limit. Van voetbalelftal, hockeyteam, zeilclub, squashclub, huisband en schietvereniging, tot talloze activiteiten, zoals een gala, cabaret, skireis en autorally.

Daarnaast onderscheidt Audentis zich van andere verenigingen door haar ondernemendheid. Hét studentencafé van Enschede, ’t Gat in de Markt, wordt draaiende gehouden door leden van Audentis. Met een ambitieuze instelling zijn wij zeer betrokken bij het studentenleven. Besturen en commissies bieden jou de kans om jezelf sociaal en organisatorisch te ontwikkelen. Dit is de kans om grote projecten te lanceren en ook naast je studie ervaring op te doen.

Natuurlijk mogen de beste feestjes niet ontbreken bij een omschrijving van Audentis. Ook tijdens de introductie zullen wij prominent aanwezig zijn om jou het studentenleven van Enschede te laten zien. Het is dan ook geen wonder dat wanneer er iets gebeurd, je ons toonaangevend aanwezig zult zien! Kortom, Audentis, voor studenten die ontspanning, gezelligheid, contacten en ontplooiing zoeken; traditioneel, veelzijdig, ondernemend en toonaangevend!