Enschede Centrum

Als student zal je merken dat er een aantal plekken zijn waar je regelmatig langskomt, terwijl je andere delen van Enschede links laat liggen. Sowieso zul je vaak op de campus van de universiteit of de gebouwen van het Saxion komen, maar je komt niet alleen naar Enschede om te studeren. Hieronder vind je de ”hotspots” in het centrum waar je naar alle waarschijnlijkheid wel eens zal komen.

1) Station

Een gemiddelde student beschikt niet over een auto en zal toch af en toe naar thuis thuis gaan. En aangezien je toch een studenten-ov krijgt, is het wel zo aantrekkelijk om dan met de trein te gaan. Hier zul je dus vaak langskomen.

2) De Bul

Dit is de studieruimte van Audentis. Het wordt gerund door de vereniging en als lid van Audentis kun je hier terecht als je merkt dat je je op je kamer toch niet zo goed kunt concentreren, maar het wel erg veel moeite is om helemaal naar de campus te fietsen. 

3) De Oude Markt

Het uitgaansleven draait allemaal om de Oude Markt. Hier zijn de meeste cafés gevestigd en in de omringende straten kun je er ook nog een paar vinden. ‘s Zomers is het ook onwijs aan te raden om hier op één van de vele terrasjes een heerlijk zomers biertje te nuttigen. Op een warme avond klinkt het gelijk al gezellig als je de Oude Markt op komt fietsen.

4) ’t Gat

Studentencafé ‘t Gat in de Markt wordt gerund door leden van Audentis, maar is toegankelijk voor iedereen, student of geen student, lid of geen lid. Dit letterlijke gat in de markt is voor veel mensen voor een eindstation voor een avond stappen. Maar dat kan niet iedereen navertellen.

5) Famly + De Muur

Als je zo lang hebt doorgeborreld of gefeest dat alle etenstentjes dicht zijn, maar toch nog onwijs zin hebt in iets vets te eten, kun je hier terecht. Bij zowel de Famly als de Muur kun je tot diep in de nacht eten bestellen. De Famly staat bekend om zijn döner box en bij de Muur kun je alles halen dat uit de frituur komt. 

6) De Pakkerij

Dit is toch wel de belangrijkste plek in de stad, als je het ons vraagt. Hier zijn de sociëteiten van de vier grootste verenigingen van Enschede. Namelijk, van AEGEE, CSV Alpha, DSCC/DJCR Audentis en ASV Taste. Hier is het elke dinsdag- en donderdagavond gezellig druk, aangezien dan de kroegavonden zijn. Hier wordt dus voldoende geborreld en gefeest!

7) Ji-Nos

De Ji-Nos is een snackbar en burgertent die op een toch wel heel handige plek zit. Direct naast de pakkerij, dus je kunt na een goede avond bier drinken nog gauw een burgertje halen. En die zijn, ook als je nuchter bent, altijd fantastisch lekker!

8) Wall Street

Als student aan de universiteit kun je ook altijd hier terecht. Het is net als de Universiteitsbibliotheek op de campus een ruimte waar je in alle rust aan het werk kan, of in groepjes afspreken om te vergaderen. Dus ook ideaal als je in de stad woont en je thuis niet kunt concentreren!

9) Van Heekplein

Als je ooit nog kleding nodig hebt of gewoon graag een middagje gaat shoppen, is dit de plek. Hier zitten alle grote ketens om een mooi groot plein. Dan hoef je dus niet verder te zoeken en ben je mooi in één keer klaar!